CHP'de işler karışıyor

CHP'de, muhalif olarak adlandırılan bazı isimler "seçimli olağanüstü kurultay" talebiyle harekete geçmeye hazırlanıyor. Güldal Mumcu'nun Kılıçdaroğlu'na karşı aday olmaya hazırlandığı iddia edildi.

CHP'de işler karışıyor
CHP'de işler karışıyor
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğu 35. Olağan Kurultayı'nı ocak ayında gerçekleştiren CHP'de, muhalif olarak adlandırılan bazı isimler 'seçimli olağanüstü kurultay' talebiyle harekete geçmeye hazırlanıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, AK Parti'deki olağanüstü kongre kararı ile MHP'deki gelişmeler, CHP kulislerini de hareketlendirdi.

Olağanüstü kurultay talebiyle yola çıkmaya hazırlanan 'muhalifler', yurt genelindeki parti örgütleriyle bir araya gelerek bu taleplerine destek bulmaya çalışacak.

Şu an için iki farklı grup olarak bilinen muhaliflerden ilkini, 18. Olağanüstü Kurultay'da genel başkanlığa aday olan Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin başını çektiği grup oluşturuyor.

Bazı milletvekillerinin de destek verdiği İnce, çalışmalarına Balıkesir'den başlayacak.

CHP'de işler karışıyor

MUMCU SÜPRİZİ

CHP'de bir diğer grup ise başını eski milletvekili Şahin Mengü'nün çektiği grup. Olağanüstü kurultay çağrılarını yurt genelinde düzenleyeceği toplantılarla duyurmaya hazırlanan bu grubun desteklediği ismin ise eski TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu olduğu ifade ediliyor.

CHP'de işler karışıyor

'TOPLANTILAR BÜYÜYEREK DEVAM EDECEK'

Eki CHP Milletvekili Şahin Mengü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eski milletvekilleri olarak, partinin durumunu değerlendirdikleri bir toplantıyı önceki günlerde yaptıklarını, 5 Haziran'da bir toplantı daha gerçekleştireceklerini belirterek, bu toplantıların sonuç alınıncaya kadar büyüyerek devam edeceğini dile getirdi.