CHP’li vekilden skandal sözler

CHP Ankara Milletvekili Şenal Saruhan, Meclis'te Yüksekova'daki izlenimlerini anlatırken, PKK'lı teröristlere "eylemci" tanımlaması yaptı.

CHP’li vekilden skandal sözler
CHP’li vekilden skandal sözler
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

PKK'LILARA 'BİR GRUP EYLEMCİ' DEDİ


CHP heyetinin Yüksekova'ya alınmamasına ilişkin olarak Sarıhan, güvenlik güçleri ile Hakkari Valisinin kendilerine farklı bilgi verdiğini söyleyerek, “Sadece sokağa çıkma yasağının bile hak ihlali oluşturduğunu düşünüyoruz. Orada geniş halk yığınları için bile problemin olduğu düşüncesindeyiz. Terörle mücadele ederken halkın haklarına müdahale edilmesi, kısıtlanmasının ciddi bir insan hakkı sorunu olduğu inancındayız. Aldığımız bilgiler çok sayıda evin yıkılmış olduğu yönündeydi. Bir grup eylemcinin, 50 kadar, alanı terk etmek üzere olduğu, bunun neye işaret olduğunu bilmiyoruz. Bizim isteğimiz bir an önce Türkiye'nin her yerinde insanların barış içinde bir arada yaşayabileceği, her türlü insan hakkının korunabildiği bir ortamın inşasıdır” diye konuştu.
Kaynak: İHA