Asitçi enişteye 24 yıl hapis istemi

Ataşehir'de, bir restoranın oyun alanına girerek 3 yaşındaki çocuğun yüzüne kimyasal madde döktüğü iddiasıyla tutuklanan Cihan A. hakkında, "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs" ve "bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma" suçlarından 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Asitçi enişteye 24 yıl hapis istemi
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Ataşehir'de 17 Ekim 2015'te ünlü bir restoranın oyun alanında, 3 yaşındaki bir çocuğun üzerine atılan kimyasal madde sonucu yaralanması olayına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Genel Soruşturma Bürosu Savcısı Bülent Canoğlu tarafından hazırlanan iddianamede, yüzüne kimyasal madde atılması sonucu yaralanan 3 yaşındaki Y.K. ile oyun alanında bulunan diğer çocuklar B.Ö. ve E.E. mağdur olarak yer aldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile 3 yaşındaki Y.K ve yaralanan diğer çocukların ailelerinin müşteki olarak yer aldığı iddianamede, mağdur Y.K'nın şüpheli Cihan A'nın yeğeni olduğu aktarıldı.

İddianamede, Cihan A. hakkında mağdur Y.K'ya yönelik 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Şüpheli Cihan A. hakkında diğer mağdur çocuklar E.E. ve B.Ö'ye yönelik de 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçlarını işlediği iddiasıyla 8 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edilen iddianame, 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Mahkemenin iddianameyi kabul etmesi halinde, şüpheli Cihan A. hakim karşısına çıkacak.

Asitçi enişteye 24 yıl hapis istemi

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ataşehir'de 17 Ekim 2015'te meydana gelen olayda, ünlü bir restoranın oyun alanında, 3 yaşındaki bir çocuk üzerine atılan kimyasal madde sonucu yaralanmıştı. Polis ekipleri, olayla ilgili çok yönlü çalışma başlatmış, eylemi gerçekleştirdiği iddiasıyla 3 yaşındaki çocuğun teyzesinin eşi Cihan A'yı gözaltına almıştı.

Emniyetteki ifadesinde suçlamaları kabul eden Cihan A, ifadesinde 'çocuğa ailede herkesin ilgi göstermesi nedeniyle kıskandığı için böyle bir şeyi yaptığını' söylemişti. Öte yandan, kimyasal maddeden alınan örneklerin kriminal laboratuvardaki incelemesi sonucu maddenin, sülfürik asit olduğu tespit edilmişti.

Dünyaca ünlü bir şirketin Türkiye biriminde pazarlama müdürü olarak çalıştığı bildirilen şüpheli Cihan A'nın, Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliğince 'beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı silahla kasten yaralama' suçundan tutuklanmasına karar verilmişti.

Asitçi enişteye 24 yıl hapis istemiAsitli Saldırgan AdliyedeAsitçi enişteye 24 yıl hapis istemiAsitli saldırganın bir vukuatı daha çıktıAsitçi enişteye 24 yıl hapis istemiEniştesinin asitli saldırısına uğrayan çocuk ilk kez görüntülendi