Avanta düğünün belgesi

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün, oğlunun düğün masrafını başkasına ödettirdiğine dair dekont ortaya çıktı.

Avanta düğünün belgesi
Avanta düğünün belgesi
Şişli Belediye Başkanı İnönü, oğlunun düğün masrafını kendisinin ödediğini öne sürmüştü. Ancak dekontlar öyle söylemiyor. Otele 11 bin 800 euroluk ödemeyi müteahhitler yapmış!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün oğlunun düğün masrafını başkalarına ödettirdiğine dair dekontlar bir bir ortaya çıkmaya başladı. Eski danışmanı Ali Adnan Aslan ile mahkemelik olan İnönü, oğlunun düğün masraflarının tamamını kendisinin ödediğini söylemişti. Ancak ortaya çıkan dekont İnönü'yü yalanlıyor. Akşam gazetesinden Ercen Öztürk'ün haberine göre; Murat İnönü'nün düğünün olduğu gün otele 11 bin 800 euroluk bir ödeme yapılmış.

Avanta düğünün belgesi

60 BİN LİRA EKSTRA ÖDEME
Açıklamaya ise, “Murat İnönü'nün düğün masrafı” notu düşülmüş. İnönü'nün düğün masraflarının sadece bir bölümü olan bu ödemenin dışında otele ekstradan 60 bin lira ödemenin daha yapıldığı iddia ediliyor. İnönü'nün eski danışmanı Aslan'ın bir başka iddiası ise Murat ve Ece İnönü'nün balayı için alınan uçak biletlerinin bir müteahhit tarafından alındığıydı. Geçtiğimiz hafta mahkemede ifade veren İnönü, bu iddialar ile ilgili olarak, “Bunları konuşmak istemiyorum” demişti.

Avanta düğünün belgesi

DANIŞMANI İSTİFA ETMİŞTİ

İnönü'nün oğlu Murat Erdal İnönü'nün Ece Başkal ile evlendiği düğün masraflarının müteahhitler tarafından ödendiği iddiaları ilk olarak eski danışmanı Ali Adnan Aslan tarafından gündeme getirilmişti. Aslan, iddialarını bir istifa mektubunda toplayarak görevinden ayrılmıştı. Şişli'yi sarsan istifanın ardından haber “Rüşveti gözlerimle gördüm” başlığıyla yer almıştı.

Avanta düğünün belgesiBelediyedeki rüşvete gözlerimle tanık oldum