Umut Oran: Kılıçdaroğlu başarısızlığının üstünü örtemez

CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran: "Kılıçdaroğlu çalışkan ve iyi bir insan ama bu başarısızlığın üstünü örtemez."

Umut Oran: Kılıçdaroğlu başarısızlığının üstünü örtemez
Umut Oran: Kılıçdaroğlu başarısızlığının üstünü örtemez
CNN Türk ekranlarında yayınlanan Hafta Sonu programına bugün CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran konuk oldu. Oran, Kılıçdaroğlu genel başkanlığındaki CHP'nin neden başarısız olduğunu anlattı.

1 Kasım seçiminde AK Parti 'nin yeniden tek başına iktidar olmasıyla CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğu sallanmaya başladı. Partiden pek çok isim CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıkladı. O adaylardan biri olan Umut Oran, 'Özeleştiri yapılması lazım' diyerek şunları söyledi:

'Zaten olağanüstü kurultayı toplamamızın nedeni de bir olağanüstü durum var. İktidar partisi oyunu artırdı, biz oymuzu artıramadık ve iktidar olamadık, başarılı olamadık.

'TOPLUMA GÜVEN VEREMEDİK'

Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu demokrat, iyi, çalışkan bir insan. Ben bireysel olarak bu seçimlerde de diğer seçimlerde de çalıştığını görüyorum. Burada kişisel bir sorgulama yapmamamız lazım. İyi insan olmak, çalışkan olmak başarısızlığın ya da iktidar olamamanın üstünü örtmemeli. Çünkü lider partinin genel başkanı parti organlarıyla beraber o başarıyı elde edebilir. Burada o başarı elde edilemiyorsa yönetimle ilgili, iletişimle ilgili yani kurumsal yapıyla ilgili bunun sek ve idaresiyle ilgili temelde sorunlar var demektir. Bunun daha iyi çalıştırılması, bu partinin üyelerinin daha iyi motive edilmesi, buradaki yönetim ve iletşimin daha etkin, daha verimli yapılması gerekiyor. Demek ki yeteri kadar insan kaynağımızı kullanamadık. Demek ki topluma güven veremedik, topluma umut olamadık.' BEYAZ GAZETE