Umut Oran'dan Kılıçdaroğlu'na eleştiriler

CHP Genel Başkan adayı Umut Oran, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenerek "Artık başarısızlıklara rağmen koltukta oturma dönemi geride kalmıştır" dedi.

Umut Oran'dan Kılıçdaroğlu'na eleştiriler
Umut Oran'dan Kılıçdaroğlu'na eleştiriler
CHP'de yaşanan 1 Kasım depremi ardından adı gündemden düşmeyen Umut Oran'dan Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler geldi.

Sözcü'ye konuşan Oran, 'Artık başarısızlıklara rağmen koltukta oturma dönemi geride kalmıştır ve olağanüstü kurultay kaçınılmazdır!' dedi.

'CHP DERS ALMIYOR'
CHP'nin oy hedefine neden ulaşamadığı sorulan Oran, 'CHP'nin iktidar olamamasının ana nedeni “ders almamaktır”! 7 Haziran'dan sonra ya da yerel seçim yenilgisinden sonra hep; “Genel Başkan çok çalışıyor! İstifaya gerek yok! Mesajı aldık! Değişimden tarafız!…” gibi cümleleri duydunuz. Bunun anlamı tektir: “Hatalardan ders alınmamış!” 5 yılda 7 kez MYK değiştirmekle bu iş olmuyor!' şeklinde konuştu.

'CHP'DE İKTİDAR İDDİASI EKSİK'
CHP'de kimlik eksikliği olduğunu ifade eden Umut Oran, 'Aslında CHP'de bugün kimlik eksik. Altı Ok ideolojisine inanç, sol kimlik, yeni sol idealler, ‘Ya iktidar, ya iktidar' iddiası eksik. Sol kimlik net olmalı ve başka partiler tarafından taklit edilememeli. Sol kimliğimizi, ideolojimizi ortaya koyan vaatlerimiz de olmalı.' ifadelerini kullandı.


Umut Oran'dan Kılıçdaroğlu'na eleştirilerUmut Oran: Kılıçdaroğlu başarısızlığının üstünü örtemez Umut Oran'dan Kılıçdaroğlu'na eleştirilerUmut Oran CHP Genel Başkanlığı'na aday oldu