Yükümlüler 'Bilim Tırı'Nı Gezdi

Hatay'da sosyal sorumluluk projesi kapsamında faaliyete bulunan İskenderun Kültür Eğitim Merkezi ve Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, adliye personeli ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerine "Bilim Tırı" tanıtıldı.


'Bilim Tırı" diye adlandırılan tırda, yükümlülere ve adliye çalışanlarına zeka oyunları, ahşap oymacılığı ve bilimsel deneyler gösterildi.

Zeka oyunları, dev aynası ve ağırlık testi gibi birbirinden değişik aletleri görme fırsatı bulan yükümlüler deney yaparak bilimin tadını çıkardı.

Hatay Denetim Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülere yönelik sürekli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Bu kapsamda konferanslar, seminerler düzenleyerek yükümlüleri ıslah etmeye yönelik çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Güneyli, şöyle devam etti:

"İskenderun Kültür Eğitim Merkezi'nin 'Bilim Tırı'nı yükümlülerimizle ziyaret ettik. Buradaki bilimsel çalışmaları, deneyleri hep beraber gördük. Yükümlülere bir ufuk açması yönünden olumlu buluyoruz. Çalışmalarımız bütün kamu kurum ve kuruluşların, sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışmalarıyla yürütülmekte. Uzman arkadaşlarımız burada önemli bir rol alıyorlar. Çalışmalarımız bundan sonra da aynı şekilde devam edecek."

Kaynak: AA