Yatağa Mahkum Olan Elif Naz'ın Yürüme Hayali

Elazığ'da nörofibromatozis hastalığı nedeniyle yatağa mahkum olan 19 yaşındaki Elif Naz Yıldırım, yeniden yürüyeceği günün hayalini kuruyor.


Sinir sisteminin çeşitli kısımlarında veya vücudun herhangi bir yerinde tümör gelişmesine zemin hazırlayabilen ve bunun yanı sıra kemik ve dokuları da etkileyebilen kalıtsal hastalık olan nörofibromatozisle mücadele eden Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu hastalığa 5 yaşında yakalandığını ve gözünden 2 kez ameliyat geçirdiğini söyledi.

Yıldırım, lise yıllarında kısmi felç geçirdiğini ve fizik tedaviyle tekrar yürümeye başladığını belirterek, 2010 yılında ise omurilikten ameliyat olduğunu dile getirdi.

Son yıllarda hastalığının nüksettiğini anlatan Yıldırım, "Yürümemde sıkıntı oldu. Liseyi bitirmiştim, üniversite sınavına girecektim ancak sınava giremedim. Günden güne hareketlerimde kısıtlanma oldu ve artık evde desteksiz yürüyemiyorum. Evin içerisinde annem destek oluyor. Ben iyileşmek istiyorum, yaşıtlarım üniversiteye gidiyor, dışarıda geziyor, ben de üniversiteye gitmek, dışarıda gezmek istiyorum" diye konuştu.

Tedavisinin Elazığ'da yapılamadığını, başka yerlerde tedavi olabileceğini belirten Yıldırım, "İnternetten araştırdım, başka yerlerde çok iyi doktorlar var. Sağlık Bakanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum, maddi açıdan bir yardım beklemiyorum sadece sağlığım açısından yardım istiyorum. Ben de yaşıtlarım gibi gezmek, eğlenmek, üniversiteye gitmek istiyorum" dedi.

Elif Naz Yıldırım, 19 Eylül'de 20 yaşına gireceğini ifade ederek, kendisine en büyük doğum günü hediyesinin yeniden ayağa kalkmak için uzanacak bir el olduğunu söyledi.

Anne Necibe Yıldırım ise eşini 10 yıl önce siroz nedeniyle kaybettiklerini belirtti.

Elif Naz'ın 5 yaşındayken göz kapağında büyüme olduğunu ve doktora götürdüklerinde hastalığın teşhisinin konulduğunu anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ankara ve İstanbul'a götürdük, gözünden 2 kez ameliyat oldu. En son, 2010 yılında bütün hareketleri kısıtlandı, ayakta duramaz hale geldi. Hemen Ankara'ya götürdüm, Hacettepe'de ameliyat oldu. İki yıl geçti, tekrar yürümemeye başladı.

Bu yüzden okuluna da bir yıl ara verdi. Yaşadıklarımızı bir Allah, bir de kendimiz biliriz. Çocuğumun durumu hiç iyi değil. Gitgide hareketleri kısıtlanıyor. Burada yapacak bir şey olmadığı için çözüm bulamıyoruz. Başka yerlerde iyi doktorlar olduğunu görüyoruz, buna da bizim gücümüz yetmiyor. Sadece, çocuğumun sağlığını istiyorum."

Tek isteğinin, Elif Naz'ın kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan yaşamını sürdürmesi olduğunu belirten Yıldırım, "Herkes gezip dolaşırken, çocuğum içeride kalıyor. Doktorlar 'zamanla bu hareketlerini kaybeder' diyor. Çocuğum tüm vaktini yatakta geçiriyor. Son 1,5 yıldır bu yatakta yatıyor" dedi.

Kaynak: AA