Ukrayna'daki Gelişmeler

Ukrayna Savunma Bakanlığı Askeri ve Tıbbi Departman Müdürü Vitaliy Andronatiy, yaklaşık bin 200 yaralı askerin tedavisinin sürdüğünü bildirdi.

Terörle mücadele operasyonu bölgesinde 2 bin 517 yaralıya tıbbı yardımda bulunduğunu bildiren Andronatiy, şu anda hastanelerde çatışmalarda yaralanan bin 173 asker ile Milli Muhafızlık ve diğer gönüllü birliklere bağlı 34 askerin tedavi gördüğünü açıkladı.

Askerlerin büyük çoğunluğunun askeri hastanelerde tedavi gördüklerini kaydeden Andronatiy, 94 askerin Zaporojye ve Dnepropetrovsk bölgelerindeki sivil hastanelerde tedavi gördüklerini belirtti.

Ukrayna'nın doğusundaki çatışmalarda yaralanan askerlerin tedavisi için tüm hastanelerde gerekli ilaçların mevcut olduğu bilgisini veren Andronatiy, hem devlet hem de gönüllüler tarafından gerekli ilaçların sağlandığını belirtti.

Andronatiy, hastanelerde mevcut tıbbi donanımın eski olduğunu ve cihazların yenilenme sürecinin devam ettiği bilgisini paylaştı.
Öte yandan Ukraynalı milletvekili İrina Geraşçenko yaptığı açıklamada, bugün İlovasyk civarındaki çatışmalar sırasından yaralanan 85 kişinin Dnipropetrovsk askeri hastanesine getirildiğini açıkladı.

100 yataklı hastanenin kapasitesini iki kat arttırdığını belirten Geraşçenko, "hastanedeki şartların çok kötü olduğunu ancak gönüllerin yaralılara yardım etmek için ellerinden geleni yaptıklarını" ifade etti.

Kaynak: AA