Su Kaynağı Kuruyan Köylüler Yardım Bekliyor

Halkapınar ilçesinin Eskihisar mahallesinde Tuzla mevki su kaynağının kuruması nedeniyle zor duruma düşen mahalle sakinleri arazöz ile su deposunu doldurmaya çalışıyor.


Ülke genelinde etkili olan kuraklık, yeraltı sularının çekilmesi gibi nedenlerle su kaynağının kuruması sonucu boşalan su deposunu Eskihisar Mahalle Muhtarı Abdurrahman Ünal Ereğli Belediyesi'ne ait arazöz ile doldurulmaya çalışılsa da yeterli olmuyor.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su sorununu yaklaşık altı yıldır yaşadıklarını, kullandıkları su kaynağının kuruduğunu belirtti.

Yaşanan su sıkıntısı nedeniyle zor durumda kaldığını ifade eden Ünal, şunları söyledi:

"Yaklaşık altı yıldır yaşanan su sorunu bu yıl yaşanan kuraklıkla hat safhaya çıktı. Mevcut su kaynağı tamamen kurudu. Sabah kalkıyorum halk üzerime geliyor. Yengem 'benim çamaşırım ne olacak' amcam, 'bugün cuma, ben genel temizliğimi yapamadım, sen nasıl muhtarsın' diyor. Özellikle iki, üç aydır yaşadıklarımdan sonra gerekirse muhtarlık mührünü atacağım. İyice bıktım usandım. Arazöz ile iyi kötü halka su taşımaya çalışıyoruz ama o da bir yere kadar depoya arazöz ile doldurduğumuz su birkaç saat içerisinde bitiyor."

Ünal, Mahalleye yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki Soğuk Pınarı su kaynağının su deposuna bağlanması isteğinde bulundu.

- "Banyomuzu yapamıyoruz"

Mahalle sakinlerinden Emine Aktaş ise su olmadığı için çamaşır ve bulaşık yıkayamadıklarını, banyo yapamadıklarını dile getirerek, "Su olmazsa nur olmaz. Su olursa bolluk, bereket ve nur olur. Su olmayınca abdestimizi alamıyoruz, temizliğimizi yapamıyoruz" dedi.

Muhtarın oğlu Mehmet Ünal'da babasının kendisini her gün su kaynağına gönderdiğini vurgulayarak, "Su kaynağına eşeklerle su getirmeye gönderiyor. Her gün 10 kilometre gitmekten bıktım. Mahallemize bir an önce su bağlanmasını istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA