Sinema Yapımcısı Biket İlhan, Sonsuz Şükran Köyü'nde

Sinema yapımcısı ve yönetmen Biket İlhan, Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi'nde sanatçıların mekanı olarak kurulan Sonsuz Şükran Köyü'nün giderek geliştiğini söyledi.


"Yarım kalan mucize" isimli sinema filmi festival kapsamında Sonsuz Şükran Köyü'nde izleyicilerle buluşan İlhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanatçıların köyüne yeni kurulduğu dönemlerde de geldiğini anımsattı.

Meslektaşı Mehmet Taşdiken'in hayata geçirdiği proje çerçevesinde burada doğaya uygun evler inşa edildiğini vurgulayan İlhan, mekanda sanatçıların bir araya gelip buluşmasının çok önemli olduğunu belirtti.

Sanatçı köyünün önümüzdeki dönemde daha yeşil dokuya bürünerek daha da güzelleşeceğine inandığını anlatan İlhan, mekanın bu yıl daha da geliştiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini dile getirdi. İlhan, mekanın daha da gelişeceğine inandığını, burada düzenlenen festivalin de mekan için çok iyi olduğunu düşündüğünü kaydetti.

İlhan, festival kapsamında gösterilen yeni filminden de söz ederken, ilk kez gösterildiğini söyledi.

Burada filmi gösterilen ilgiden memnun kaldığını dile getiren İlhan, filmin yakın tarihe dayalı olan köy enstitülerini konu aldığını bildirdi.

Kaynak: AA