Şarkikaraağaç’ta Servis Şoförlerine Eğitim Semineri Verildi

Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesinde servis şoförlerine eğitim semineri verildi.

Şarkikaraağaç’ta Servis Şoförlerine Eğitim Semineri Verildi

Şarkikaraağaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki servis şoförlerine taşıma hizmetinin düzenli ve güvenli hale getirilmesi için seminer verildi.

İMKB Atatürk İlköğetim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen seminere İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amir Vekili Rıfat Bulduklu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Göçer, Şube Müdürü Osman Ali Kemik, Şarkikaraağaç Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Yavuz, İlçe Jandarma Trafikten Mustafa katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Göçer, öğrenci servislerinde daha dikkatli olunması gerektiğini belirterek, "Emniyet kemerlerinin mutlaka takılması, camların sabitlenmesi, öğrenci indirip bindirmelerde daha dikkatli davranılması, trafik kurallarının ihlal edilmemesi, araçlarının fenni muayenelerin yaptırılması ve güzergah izin belgesinin alınması gerekiyor. Problemsiz ve kaliteli bir taşıma hizmeti verilmesi için tüm şoförlerimizin kılık kıyafetlerinden tutum ve davranışlarına ve konuşmalarına varıncaya kadar, taşıdıkları çocuklara örnek oldukları şuuru ile hareket etmeleri gerekmektedir" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amir Vekili Rıfat Bulduklu,ise, ilçe içerisinde öğrencilerin ulaşımını sağlayacak servis şoförlerinin Karayolları Trafik Kanunu uymaları gerektiğini ifade ederek, servislerin arkasındaki okul taşıtı yazısı, araçlarda bulunması gereken rehber personel, araç kapıları, koltuklardaki emniyet kemeri gibi konularla ilgili denetimlerin yapıldığını ve uyulmadığı takdirde gerekli cezai hükümlerin uygulanacağını kaydetti.


Kaynak: İHA