Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Açıklaması

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Su sorununu çözmek boynumuzun borcudur" dedi.

Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kuraklık nedeniyle köylerde ve bazı ilçelerde su sorunu yaşadıklarını söyledi.

Sorunun çözümü noktasında Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekiplerinin gece gündüz çalıştığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
"Su problemi tahminlerimizden daha büyük. Bu konuda titiz bir çalışma yürütüyoruz. Köylerdeki su sıkıntısının çözümü için de 50 milyon dolarlık yatırım yapacağız. Şimdi ise buna ek olarak bir durum daha önümüze çıktı. Bazı ilçelerimizde de çok ciddi su problemleri olduğunu gördük. Özellikle Vezirköprü'de, Kavak'ta, Ondokuzmayıs'ta su problemleri var. Salıpazarı'ndaki ve Terme'deki su problemlerini ise büyük oranda çözdük. Ekiplerimiz harıl harıl çalışıyor. Tabi bu sorun hemen çözülebilecek kadar basit olmuyor. Yani kuraklığın devam edeceği öngörüsünden hareketle bu tedbirleri almak istiyoruz ama yetişemiyoruz. Parasal ve malzeme sorumumuz yok. Sadece operasyonu sürdürmek ve işlemi gerçekleştirmek için zamana ihtiyacımız var. Hemşehrilerimiz merak etmesin. Konunun bütün hassasiyetiyle her şeyimizi seferber ederek mücadele ediyoruz. Su sorununu çözmek boynumuzun borcudur."
Daha kurak geçebilecek günleri ve yılları göz önünde bulundurarak tedbirler aldıklarına dikkat çeken Yılmaz, "Biz bir işi yaparken geçmişi konuşmak istemiyoruz. Bunun bize bir faydası olacağını da düşünmüyoruz. Biz şu an sorumluluk makamındayız. Bunun farkında olarak hareket ediyor, çözümler üretmeye çabalıyoruz. İnsanlara daha iyi yaşam, konfor ve gelecek sağlamak için bu görevlere talip olduk. Bizi kimse getirip zorla oturtmadı. Bu görevleri kendimiz istedik. Mazeret üretmeye de ne hakkımız var ne de vaktimiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA