(özel Haber) Kırımlı Sanatçı Memetova Sonsuz Şükran Köyü’ne Hayran Kaldı

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde bulunan Sonsuz Şükran Köyü’nde bu yıl 5’incisi düzenlenen Anadolu’ya Şükran Buluşmaları kapsamında konser veren ve 19 farklı dilde şarkı seslendiren Kırımlı sanatçı Sevil Memetova, Türkiye’de bir albüm çalışması içerisinde olduğunu söyledi.

(özel Haber) Kırımlı Sanatçı Memetova Sonsuz Şükran Köyü’ne Hayran Kaldı

Bu yıl ilk kez katıldığı sanatçıların köyündeki festivalde konser veren ve büyük beğeni toplayan Kırımlı Sevil Memetova, genel istek üzerine ikinci kez sahneye çıkarak büyük beğeni toplamıştı. Kırım ve Ukrayna’da ünlenerek Kırım Halk Müziği’ni en iyi icra eden sanatçılardan Zerema Hanum’un kızı olan Memetova, Rusya Federasyonu’na bağlanma kararı alan Kırım’ın önemli sanatçıları arasında ismini duyurmaya başladı.

Türkiye’ye geldikten sonra da katıldığı konser programlarında adından sık sık söz ettirmeye başlayan ve farklı sesi ile dikkat çeken Memetova, Sonsuz Şükran Köyü’nden bir ev almayı düşündüğünü belirterek, “Çok orijinal bir köy, çok beğendim. İnsanlar burada çok sıcak, tatlı. Çok sessiz, ruhum yaşamaya başlıyor” dedi.

YENİ ALBÜM YOLDA
Kırım’dan geldiğini ve halen İstanbul’da yaşadığını belirten 24 yaşındaki Memetova, pop müzik söylediğini, opera da okuduğunu ifade etti.

15 yıldır sahnelerde olduğunu anlatan Memetova, 6 dil bildiğini, 17 dilde şarkılar seslendirdiği konuşulsa da 19 farklı dilde şarkılar okuyabildiğini, bu sayının yakın zamanda çalıştığı yeni bir şarkı ile 20 olacağını söyledi.

Türkçe konuşmayı da yeni öğrendiğini ve çok sevdiğini belirten Memetova, Türkiye’yi çok beğendiğini, insanların da müziği ve güzel şarkıları çok sevdiğini, bunun da kendisini hoşnut ettiğini dile getirdi. Türkiye’de müzik yaşamını sürdürmesi ile birlikte Türkçe şarkı repertuarının da giderek genişlediğini anlatan Memetova, başta pop müzik olmak üzere diğer türlerde de beğendiği şarkı sözlerini ezberlemeye çalıştığını söyledi.

Memetova, geleceğe dair hedefleri konusunda ise bir albüm çalışması içerisinde olduğunu belirterek, “İnşallah bu sene sonunda benim albüm çıkacak. Onun için çalışıyoruz. İnşallah çok güzel bir albüm olacak. İnsanların çok beğeneceğini umuyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA