Migrene Manüel Terapili Çözüm

Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi uzman terapist Muhsin Duran, manuel terapi yöntemi ile migren ağrılarının ortadan kaldırılabileceğini söyledi.

Migrene Manüel Terapili Çözüm

İtalya ve Rusya’da uzman eğitimler alan, Bitlis Eren Üniversitesi öğretim görevlisi uzman terapist Muhsin Duran migren hastalarının ağrılarına çare bulmanın yollarını, aldığı eğitimlerle sağlıyor. Aralarında ünlülerin ve bürokratların da bulunduğu migren hastaları, Duran’ın tedavisiyle sağlığına kavuştu

Konuyla ilgili muayenesinde İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Duran, migrenin, zonklayıcı şekilde görülen baş ağrısı çeşidi olduğunu ifade etti.

Duran, "Tıpta tam olarak tedavisi mümkün olmayıp verilen tabletlerle atakların atlatılması yapılmaktadır. Manuel terapi ile toplam 3 seansta migren atakları kesinlikle tedavi edilebilmektedir. Doğal yöntemlerle migrenin kaynaklandığı nokta atlas dediğimiz servikal 1 sıkışması veya daralmasıdır. Manüel terapi ile tedavi etmek mümkündür. Özellik yurt dışı ve ilimizde bulunan hastalar tercih etmekte. 3 seansın sonunda hiçbir şekilde şikayetleri kalmamakta. 40 yaşından önceki insanlarda daha çok görülmekte. Bayanlarda daha çok görünmekte. Yaptığımız manüel terapi ile kendimize ait tekniklerle çözüle bilmesi mümkündür. Rusya ve İtalya’da eğitimleri almıştım. Avrupa’da aldığım eğitimlere kendi teknik bilgimi ekledikten sonra çözüm buldum" dedi.

Manuel terapi gören hasta Mehmet Işık ise, önceden tedavi için gitmediği doktorun kalmadığını aktardı. Işık, "Büyük çaplı hastaneye gittiğimizde çekilmez olan ağrıların sızını dindirmek için çare arıyorduk. Manuel terapi uygulaması yapan Muhsin Duran’ı öğrendikten sonra manüel terapiyi uyguladık. Vücudumuzdaki ağrıların yüzde 100 azaldığının farkına vardım. Özellikle boyunda migren olan tedaviyi manüel terapiyle çözüm olduğunu hissettim" diye konuştu.

Hastalardan Duygu Değirmencioğlu da, çok yoğun baş ağrısı çektiğini belirterek, "Strese dayalı kafa ağrısı olma sebebini bulmaya çalıştılar. Migren teşhisi olduğunu anladık. Haftada 3 veya 4 defa şiddetli baş ağrıları çekmekteydim. Manuel terapi ile Muhsin hocanın uygulamasını yaptık. 6 aydır hiçbir ağrı çekmiyorum. Daha önce migren için ilaçlar kullanıyordum. Birkaç gün sürebiliyordu. Manuel terapi ile sorunlarım bitti" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA