Makü Rektörü Prof. Dr. Saatcı Açıklaması

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, sorumluluklarının bilincinde olarak bu akademik yılda daha fazla çalışacaklarını, MAKÜ'yü dünyada örnek gösterilen bir kurum haline getirmek için gayret göstereceklerini bildirdi.


Saatcı, yeni akademik yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında, ülkelerin gelişme süreçlerinde üniversitelerin katkılarının önemi olduğunu kaydetti.

Türk milletinin dünyada hak ettiği konumu yakalayabilmesi için herkese çok önemli görevler düştüğünü belirten Saatcı, "Atatürk'ün ifadeleriyle 'Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak' ancak özverili bir çalışma ile mümkün olabilir. Bu bağlamda, bütün personelimizin özveri ile çalışacaklarına olan inancım tamdır" dedi.

Saatcı, MAKÜ'nün akademik personelinin üstlendikleri derslerde öğrenci merkezli ve günün ihtiyaçlarına uygun güncel bilgilerle derslerini yürütmeleri konusundaki hassasiyetlerini sürdürmelerinin, eğitimdeki verimliliğin vazgeçilmezi olduğunu bildirdi.

Akademik personelin bu konuda gereken çabayı göstereceklerinden şüphesi olmadığını vurgulayan Saatcı, mesajında şunları kaydetti:

"Ait olduğumuz kurum ve ülkeye olan sorumluluklarımız çerçevesinde, üniversitemizi çok daha ileriye taşıyacağız. Sorumluluklarımızın bilincinde olarak bu akademik yılda daha fazla çalışacak, üniversitemizi dünyada örnek gösterilen bir kurum haline getirmek için gayret edeceğiz. Bu düşüncelerle yeni eğitim öğretim yılında hepinize sağlık ve başarılar temenni eder, büyük ailemizdeki akademik, idari personel ve öğrencilerimizin yeni eğitim öğretim yılını kutlar, üniversitemiz, şehrimiz, ülkemiz ve insanlık adına hayırlara vesile olmasını dilerim."

Kaynak: AA