Kırklareli'ndeki Gezi Davası 25 Kasım’a Ertelendi

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde “Gezi” eylemleriyle ilgili 8 kişinin yargılandığı dava 25 Kasım’a ertelendi.

Kırklareli'ndeki Gezi Davası 25 Kasım’a Ertelendi

Lüleburgaz ilçesinde 1-3 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen “Gezi Parkı” eylemlerine katılan Hüseyin B., Münir S., Muhsin K,,Onat O., Berkay B., Özgür T., Gaye T. ve Erkin K., gösteri yürüyüşü, muhalefet toplantısı düzenleme yönetme ve katılma suçundan hakim karşısına çıktı. Lüleburgaz Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen duruşma, 25 Kasım 2014 günü, saat 09.30 tarihine ertelendi.
Duruşma sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Avukat Emrah Arslan, “Ortada suç yoktur. Kanunun suç saymadığı durumlardan ve herhangi bir ceza verilemeyeceğinden ötürü beraat kararı istedik. Bin 500 kişinin katıldığı eylemde 8 kişinin yargılaması ve bu sekiz kişinin de sivil toplum örgütlerinden olması da çok manidardır. Biz yazılı savunma için süre istedik ve mahkeme de 25 Kasım 2014 tarihine ertelendi” dedi

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Lüleburgaz yöneticisi Berkay Balta ise, Türkiye, “Açtığınız davaların ne bizlerin ne milletin vicdanında kıymeti yoktur. Ne yaptıysak milletimizle yaptık. Haziran halk hareketinin sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Kaynak: İHA