Kırıkhan'da Türk Eğitim-sen'den Suç Duyurusu

Sen Kırıkhan Temsilcisi İlyas Demir, Kırıkhan Milli Eğitim Müdürü Kemal Turan, Şube Müdürleri İsmail Sarıkaya ve Mehmet Canarslan hakkında, görevi kötüye kullanmak ve irtikap suçlarından Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.


Demir, yaptığı yazılı açıklamada, açıklanan okul yöneticilerinin değerlendirme puanlarının tecrübe, başarı ve liyakatin hiçe sayılarak yapıldığını savundu.

Okul müdürlerine puan veren amirlerin de ideolojik davranarak, değerlendirme formunu doldurduğu kanaatine ulaşıldığını iddia eden Demir, şöyle devam etti:

"Başarılı okul müdürleri subjektif bakış açısıyla ve siyasi ideolojileri doğrultusunda değerlendirilmiştir. nesnel, eşit ve objektif olmayan bu değerlendirmeler doğrultusunda çeşitli sorular akla gelmektedir. Örneğin yeni göreve başlayan ilçe milli eğitim ve şube müdürü, okul müdürlerini tanımadan, çalışma performansını bilmeden az puan vermesi neye göre olmuştur?

Kırıkhan ilçesinde görev yapan bazı şübe müdürleri görevlerine yeni atanmışlardır. Okullarından, okul aile birliği başkan ve başkan yardımcılarından tam puan alan üyemiz olan okul müdürlerine hiçbir somut gerekçe olmadan düşük puan vererek mağdur etmişlerdir. Hatta bu şube müdürleri puan verdikleri üyelerimizi tanımayacak kadar görevlerinde yenidirler. Düşük puan vermelerinin amacı tamamen üyelerimizi mağdur ederek görev yerlerine başkalarının atanmasını sağlamaktır."

Demir, kamu hizmetinin gereği gibi yürütülmesini sağlamak amacıyla yönetmeliğin emrettiği ödevi objektif olarak yerine getirmeyen ilgililer hakkında yasal işlem yapılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti.

Kaynak: AA