Kartepe Zabıtasından Örnek Çalışma

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, hafta sonu ilçe genelinde yaşanan hava muhalefetine karşı mücadelede bulundu.

Kartepe Zabıtasından Örnek Çalışma

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, etkili olan ve sağanak şekilde yağan yağmurlardan vatandaşın olumsuz yönde etkilenmemesi için ilgili birimlerle koordineli bir çalışma sergiledi. Köprü altlarında oluşan su gölcükleri ve kapalı atık su giderlerini Fen İşleri Müdürlüğü’ne ve İSU ekiplerine bildirerek açılmasını sağlayan zabıta ekipleri, yağışlı havalarda vatandaşın mağduriyetini gidermeye yönelik örnek çalışması ile takdir topladı.

Yağışlı havalarda saha çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdüren Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler D-100 Karayolu ve TEM Otoyolu’nda biriken su gölcüklerinden dolayı yolda kalan vatandaşların yardımına koştu. Ekipler, kapalı atık su giderlerinin açılmasında etkin rol oynarken ilçenin kuvvetli yağışlara esir düşmemesi ve olası su taşkınlarının önüne geçilmesi için sahada görev yaptı. Ring turlarla özellikle sıkıntılı bölgelerde Trafik Zabıtası kontrollünde araç geçişleri sağlandı.

İlçedeki hassas noktalarda görev alan ekiplerin, aldığı önlemlerin hava muhalefetinden kaynaklanabilecek mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu belirten Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Ekiplerimiz, yağışlı havalarda Kartepeli vatandaşımızın mağdur olmaması için örnek bir çalışma sergiledi. Olması muhtemel aşırı yağışlardan vatandaşımızın kötü yönde etkilenmemesi için müdürlüğümüz ilgili müdürlüklerle ve ekipleriyle koordineli bir çalışma sergilemeye devam edecekler” dedi.

Kaynak: İHA