Hatayspor Teknik Direktörü Taşyürek Açıklaması

Milas'ın Ören Mahalllesi'nde çıkan yangında, orman ve zeytinlik alan zarar gördü.


Alınan bilgiye göre, Milas-Ören karayolu kenarındaki Çatak mevkisinde yangın çıktı. Yangına Milas Orman İşletme Müdürlüğüne ait 2, Kemerköy Termik Santrali'ne ait bir arazöz ve 30 işçiyle müdahale edildi.

Yangın, yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Yangında 0,3 hektar orman ve 2 hektar zeytinlik alan zarar gördü.

Alanda soğutma çalışmaları sürüyor.

aa:text:20140909:3237968GENKırşehir2014-09-0914:32:37Ahi Evran konulu Tiyatro ve Senaryo Eseri Yarışması "Uluslararası Ahilik ve Ahi Evran Konulu Tiyatro ve Senaryo Eseri Yarışması"nın sonuçları açıklandı.

Ahi Evran Üniversitesi Ahilik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, Araştırma Merkezinde düzenlendiği basın toplantısında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü ile Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin katkıları ile düzenlenen yarışmaya film senaryosu dalında 54, tiyatroda ise 41 olmak üzere toplam 95 eserin katıldığını kaydetti.

Dereceye girenlerin ödüllerinin Ahilik Kutlamaları Merkez Yürütme Kurulu tarafından karşılanacağını ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

"Ahilik, bilindiği üzere sadece bir esnaf teşkilatlanması değil, aynı zamanda bir devlet ve hayat felsefesidir. Medeniyetimizin, milli karakterimizin ve ahlakımızın oluşmasındaki en önemli faktörlerdendir. Osmanlı'yı kapitalist sistem olmaktan kurtaran dünyevi ve uhrevi bir sistemdir. Ahilikte insanlar karda değil hayırda yarışmışlardır. İşte Türk-İslam medeniyetinin en önemli kuruluşlarından olan Ahiliği, uluslararası alanda yeniden bir medeniyet hareketi olarak insanlığın idrakine sunmak; özellikle genç nesillerin Ahiliği anlayıp benimsemelerini sağlamak, kültür-sanat yoluyla ve sinema-tiyatro diliyle ahiliğin geniş kitlelerce de öğrenilmesini sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenlenmiştir."

Ceylan, senarist-yönetmen Osman Sınav başkanlığındaki jüride, kendisinin yanı sıra oyuncu-yönetmen Ahmet Yenilmez, Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Cem Erkul, yazar Emine Işınsu Öksüz, sinema eleştirmeni İhsan Kabil, İLESAM Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, Prof. Dr. Nurullah Çetin, Doç. Dr. Rıdvan Şentürk ve Yönetmen Taha Feyizli'nin yer aldığını kaydetti.

Ceylan, yarışmada ödüle layık görülen eserleri ve sahiplerini şöyle sıraladı:

"Senaryo yarışmasında 1. Yaşar Bedri Özdemir 'in "Ahi" adlı eseri,2. A. Kadir Bozkurt'un eseri 'Göç Yolu Anadolu',3. Mesut Coşkun'un 'Ahi Evran' isimli eseri,1. mansiyon ödülü Selfet Aydemir'in 'Ejderin Kalbi',2. mansiyon ödülü Mustafa Köksal'ın Evren'in ' Oyunu Akılar'.

Tiyatro yarışmasında ise birinciliğe layık bir eser bulamadık. 2. Naci Taner Büyükarman'ın eseri 'Ahiler Zamanı',3. Şirin Gökben Aktemur Toprak'ın 'Minyatür' isimli eseri,1. mansiyon ödülü Ufuk Cengiz'in eseri 'Üç Evren',2. mansiyon ödülü Kadir Bozkurt'un eseri 'Yol Atası Ahi Evran.' "

Ceylan, dereceye giren senaryo ve tiyatro sahiplerinin ödüllerinin 22-28 Eylül tarihlerinde Kırşehir'de gerçekleştirilecek "Ahilik Haftası" etkinliklerinde verileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA