Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde Obezite Okulu Açılıyor

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel, Obezite Okulu açacaklarını açıkladı.

Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde Obezite Okulu Açılıyor

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Dr. Demirel, obezite okulu açma projesine, “Güzel görünmeyi, hoş, çekici ya da yakışıklı biri olarak bilinmeyi, giysileri keyifle giyip zevkle sergilemeyi, kısacası beğenilmeyi kim istemez? Eğer kilo fazlalığı ve şişmanlık/obezite sorunundan yakınıyorsanız... Ve eğer bu can sıkıcı fazlalıklardan sonsuza kadar kurtulmak istiyor, ama kilolarınız yerine sağlığınızı vermek istemiyorsanız Eskişehir Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Okuluna mutlaka gelmelisiniz” sloganıyla yola çıktıklarını kaydetti.

“Kilo fazlalığı ve şişmanlık sorunu şimdi Türk insanını da tehdit ediyor” diyen Demirel, “Türkiye Amerika’dan başlayarak Avrupa’ya yayılan kilo fazlalığı ve şişmanlık/obezite salgınının etkisi altında. Obezite sorununa sadece estetik yönden değil, sağlıklı yaşam penceresinden de bakmalısınız. Kilo fazlalığı ve obezite bitmeyen bir korkudur. Estetik boyutu yanında yol açtığı sağlık sorunları da çok önemlidir. Obezite ömrü kısaltır. Hipertansiyon, şeker hastalığı, osteoartirit, safra kesesi taşı, koroner arter hastalığı, kolesterol yüksekliği, uyku bozuklukları, kanser gibi pek çok sağlık sorununda ya hazırlayıcı ya da kolaylaştırıcı etkendir. Kilo fazlalığı ve obezite problemi olanların çoğu sinirli, alıngan, uyumsuz; bazıları ise içine kapanık, yorgun ve mutsuzdur. Unutmayın. Zayıflama diyetlerinin hepsinin son cümlesi aynıdır: Daha az yiyiniz. Bu cümleyi aslında “Daha çok hareket et” olarak düzeltirseniz doğruya en yakın çözüm yolunu kendiniz de yapabilirsiniz. “Obeziteye dikkat, yaşamına hareket kat” sloganınız olmalıdır. Sağlıklı yaşamın ana ilkelerinden birinin sağlıklı beslenme (yeterli ve dengeli beslenme) olduğunu unutmayın” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMLER HER AYIN İLK HAFTASI 5 GÜN SÜREYLE VERİLECEKTİR”
Eğitimlerin her ayın ilk haftası 5 gün süreyle, her gün 4 saat müdürlük eğitim salonunda verileceğini de aktaran Demirel, şöyle devam etti:
“Her ay olacak olan eğitimlere 18-65 yaş arası obez bireyler ön kayıt alınarak katılacaklardır. Ön kayıt tarihleri internet sitemizde ve şehrimizin muhtelif yerlerine asılacak olan afişlerle duyurulacaktır. Ekim ayı eğitimleri için ön kayıtlar 15-26 Eylül 2014 tarihleri arasında mesai saatleri içinde Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şubesi Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Biriminde alınacaktır. Katılım ücretsizdir. Tüm halkımız davetlidir.”
Kaynak: İHA