Elif Naz Yaşama Tutunmak İçin Yardım Bekliyor

Elazığ’da beyninde ve omuriliğinde çıkan tümör nedeniyle 3 kez ameliyat olan ve 1,5 yıldır yatağa bağlı olarak yaşayan 19 yaşındaki Elif Naz, kendisini iyileştirecek doktorlardan yardım bekliyor.

Elif Naz Yaşama Tutunmak İçin Yardım Bekliyor
Elif Naz, eskiden olduğu gibi tekrar ayağa kalkarak hayalleri arasında bulunan üniversite eğitimini tamamlamayı arzuluyor

5 yaşında nerofibromatozis (Tümör oluşumunu tetikleyen hastalık) hastalığı ortaya çıkan, 9 yaşında babasını kaybeden, 11 yaşında iki kez göz ile beyin arasından ve 15 yaşında ise omuriliğinden ameliyat olan Elif Naz Yıldırım (19), 1,5 yıldır bağlı kaldığı yataktan kurtulmak için kendisini iyileştirecek bir doktor bulunmasını istiyor.

TEK İSTEĞİ SAĞLIĞINA KAVUŞMAK
Liseyi bitirdikten sonra beyin ve omuriliğinde oluşan tümör nedeniyle yatağa düşmesi sonucu üniversite sınavlarına giremeyen Elif Naz, 1,5 yıldır yaşam savaşı veriyor. Yaşadıklarını anlatan ve 5 yaşında hastalığının ortaya çıktığını belirten Elif Naz, ilk önce göz ile beyin arasında tümör ortaya çıktığını söyledi.

Elif Naz, "İki kez oradan ameliyat oldum. En son 2010 yılında omurilikte çıktı ve yürümemi engelledi. 2010 yılında bu kez omurilikten ameliyat oldum. Kısmı felç geçirdim. Fizik tedavi ile tekrar yürümeye başladım. Son 2 yıl içerisinde rahatsızlığım tekrarladı ve yürüyemem de sıkıntı oldu. Liseyi bitirmiştim üniversite sınavına girecektim ancak sınava giremedim" dedi.

Günden güne hareketlerinde kısıtlanma olduğunu kaydeden Elif Naz, "Artık evde desteksiz yürüyemiyorum. Evin içerisinde annem destek oluyor ve lavaboya gidebiliyorum. Ben iyileşmek istiyorum. Yaşıtlarım üniversiteye gidiyor, dışarıda geziyor, bende üniversiteye gitmek, dışarıda gezmek istiyorum. Tedavim burada olmuyormuş. Buradaki doktorlar yapamayacaklarını, onun içinde başka yerlere gitmemiz gerektiğini söylüyorlar. Ben internetten araştırdım, başka yerlerde çok iyi doktorlar var. Tedavi için gerekli olan şartlar burada yok. Ben sağlık bakanı, başbakan ve cumhurbaşkanımızdan yardım istiyorum. Maddi açıdan bir yardım beklemiyorum sadece sağlığım açısından yardım istiyorum" diye konuştu.

"HERKES GEZİP DOLAŞIRKEN KIZIM HAYATINI YATAKTA GEÇİRİYOR"
Kızının rahatsızlığını 5 yaşında öğrenmelerinin ardından birçok doktora götürdüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade eden anne Necibe Yıldırım ise, "Bize gelişme çağı bitene kadar bir şey yapılamayacağını söylediler. Hastalığı gelişme çağını beklemedi. 2004 yılında eşimi kaybettim. Kızımı yaşatmak için Ankara ve İstanbul’a götürdük, gözünden 2 sefer ameliyat oldu. En son 2010 yılında bütün hareketleri kısıtlandı ayakta duramaz hale geldi. Hemen Ankara’ya götürdüm. Hacettepe’de ameliyat oldu. 2 yıl geçti tekrar yürümemeye başladı.

Bu yüzden okuluna da bir yıl ara verdi. Hep hastalıkla geçti. Yaşadıklarımızı bir Allah, bir de kendimiz biliriz. Çocuğumun durumu hiç iyi değil. Gitgide hareketleri kısıtlanıyor. Burada yapacak bir şey olmadığı için çözüm bulamıyoruz. Başka yerlerde iyi doktorlar olduğunu görüyoruz, buna da bizim gücümüz yetmiyor. Sadece çocuğumun sağlığını istiyorum. Bana ihtiyaç olmadan çocuğum kendi ihtiyaçlarını yapsın. Herkes gezip dolaşırken, çocuğum içeride kalıyor. Doktorlar zamanla bu hareketlerini kaybeder diyorlar. Çocuğum tüm vaktini yatakta geçiriyor. 1,5 yıldır yatakta yatıyor" şeklinde konuştu

Günün tamamını yatakta geçiren, annesinin yardımı ile ihtiyaçlarını gideren Elif Naz, zamanını kitap okuyup, televizyon izleyerek geçirmeye çalışıyor. Maddi bir beklentilerinin olmadığını hastalığı konusunda kendisine el uzatılmasını isteyen Elif Naz, 10 gün sonra gireceği yeni yaşı öncesinde umutlu bir haber bekliyor

Kaynak: İHA