Türk Sağlık-sen Şube Başkanı Şahin Açıklaması

Sen Hatay Şube Başkanı Hayrettin Şahin, yeni hükümetten en büyük beklentilerinin Türk milletinin bir bütün olarak görülmesi ve kucaklanması olduğunu belirtti.


Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, yeni hükümetin omuzlarında hayati sorumluluklar bulunduğunu kaydetti.

Millete hizmet etme şerefine erişmiş bulunan yeni hükümet üyelerini ve yeni Cumhurbaşkanını tebrik eden Şahin, şunları anlattı:

"Türk milletinin bir bütün olarak görülmesi ve kucaklanması yeni hükümetten en büyük beklentimizdir. Dileğimiz, 62. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin ülkemizde özlemini duyduğumuz sevgi, barış ve adalet temelinde yükselen demokrasi olgusunu yeniden inşa etmesi, küskünlük, dargınlık ve ayrışmalara son vererek toplumun her kesimine eşit muamele etmesidir.

Ülkemizin önünde bulunan ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların bütüncül bir biçimde ele alınarak, sorunların ötelenmeden derhal çözümüne gidilmesi gerekmektedir. Komşu ülkelerde ortaya çıkan iç karışıklıkların ülkemize sıçramaması için mücadele edilmesi, özellikle teröristlerin elinde aylardır esir tutulan konsolosluk çalışanlarımızın sağ salim özgürlüklerine kavuşturulması, öncelikli olarak ele alınması gereken konuların başında yer almaktadır. "

Kamu görevlilerinin görevde yükselme, tayin, atama, yer değiştirme, terfi gibi işlemlerinde ayrımcılıktan, haksızlıktan ve objektif olmayan değerlendirmelerden kaçınılması gerektiğini de kaydeden Şahin, herkesin kabul edeceği, hakkaniyete dayalı, tarafsız bir sistem getirilmesini istedi.

Kaynak: AA