Şükran Buluşmaları Festivali Ayna Konseriyle Sona Erdi

Konya’nın Hüyük ilçesine bağlı Çavuş Mahallesi’nde beş gündür devam eden 5. Anadolu’ya Şükran Buluşmaları Festivali, Grup Ayna’nın konseri ile sona erdi.

Şükran Buluşmaları Festivali Ayna Konseriyle Sona Erdi

Sanatçıların köyü Sonsuz Şükran Köyü’ndeki Çavuş Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen festivalin son gecesi muhteşem bir coşkuya sahne oldu. Meydanı ve sahnenin önünü tamamen dolduran kalabalık, sevilen sanatçıların konser programları ile unutulmaz bir gece yaşadı. Festivalin son gününde yönetmen Biket İlhan’ın ‘Yarım Kalan Mucize’ adlı sinema filmi gösterildi. Filmin izlenmesinin ardından İlhan, izleyicilerle yapılan söyleşiye katıldı.

Festival çerçevesinde daha önce de konser veren 17 dilde şarkı seslendiren Kırımlı sanatçı Sevil Memetova, yoğun istek üzerine ikinci kez konser verdi. Sanatçı, sahnede Türkçe şarkılar da okudu. Final gecesinin son bölümünde ise Ayna Grubu sahneye çıktı. Grubun solisti Erhan Güleryüz, dillerden düşmeyen sevilen eserlerini Çavuş Mahallesi sakinleri için seslendirdi. Meydanı dolduran kalabalık, Güleryüz’e programın sonuna kadar söylediği şarkılarda hep bir ağızdan eşlik etti.

Erhan Güleryüz, 6 gündür bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nde şahane bir tatil geçirdiğini belirterek, "Tabi bütün gün çarşıda beraberiz, Şükran Köyü’nde çok güzel dostluklar ve arkadaşlıklarla biz bu köyü çok seviyoruz. Sadece bir günlüğüne, üç günlüğüne buraya gelen insanlar değiliz. Biz burayı kalbimizle, sizleri, bu köyü çok seviyoruz. Biz sizlerle birlikte bir ömür bu köyde yaşamak istiyoruz doğrusu. Siz bizi istemeseniz de, sevmeseniz de biz sizi çok seviyoruz" diye konuştu.

Sahneye sanatçılarla çıkarak Güleryüz'ün son şarkısına eşlik eden Şükran Köyü’nün kurucusu Mehmet Taşdiken, festivale katılan sanatçılara ve Güleryüz’e teşekkür edip, hediye verdi. Güleryüz’ün festival için çok büyük katkılar sunduğunu dile getiren Taşdiken, Çavuş ve Şükran Köyü için sanatçının çok büyük bir çabayla aylarca çalıştığını belirtti.

Taşdiken, Çavuş Mahallesi’ne festival kapsamında gelen sanatçıların herhangi bir ücret talep etmeden gelip konserler verdiğini hatırlatarak, “Onlar gönülleriyle inanarak geliyorlar ama bir şekilde çarpılarak geliyorlar. Niye çarpılıyorlar? Çünkü buradaki insan ilişkilerinden, buradaki özellikle ablalarımın, kardeşlerimin, teyzelerimin, halalarımın sıcak, insani binlerce yıldır taşıdıkları geleneklerden, taşıdıkları yüksek değerlerden etkilenerek çarpılarak gidiyorlar. Burada bizim yaptığımız iş kerpici üst üste yığmaktan ibaret ama önemli olan siz binlerce yıldır gönülleri üst üste yığan bir geleneği taşıyorsunuz. Hepinizle onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Taşdiken, Çavuş’a proje yapmak suretiyle yüzlerce gönül ehli sanatçı, gazeteci, modacı ve gönül ehli insanı getirdiğini vurgulayarak, “Ama buraya daha önemli bir şey var beni getiren. Beni getiren bir şey oldu. Çünkü ben yıllar yılı köyümden uzak, çok nadir zamanlarda geldiğim, çok nadir zaman gördüğüm bir yerdi Çavuş. Ama benim içimdeki memleket duygusunu, o memlekete bir şeyler yapma arzusunu, heyecanını uyandıran bir adam var. O uyandırdı. O Mehmet Çiğdem’dir, buranın eski belediye başkanıdır kendisi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA