Soma'daki Maden Faciası

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Kömürleri Aşž'ye ait kapalı olan IşŸıklar Maden OcağŸı hakkında müfettişŸlerin olumlu rapor verdiğŸini belirterek "MüfetişŸ raporları elimize ulaşŸtı, yarın IşŸıklar Maden OcağŸı'nda üretime yönelik çalışŸma başŸlayacak" dedi.


Atçı, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Maden İşŸçileri Genel MüdürlüğŸü Teknik Heyeti ve işŸ güvenliğŸi müfettişŸleri tarafından üretime başŸlanması yönünde olumlu rapor verilen maden ocağŸı hakkında kendisine ilk olarak sözlü bilgi verildiğŸini kaydetti.

Raporun yazılı olarak da ellerine ulaşŸtığŸını kaydeden Atçı, "MüfetişŸ raporları elimize ulaşŸtı, yarın IşŸıklar Maden OcağŸı'nda üretime yönelik çalışŸma başŸlayacak. Jandarmaya bilgi vereceğŸiz ve madende çalışŸma yarın hemen başŸlar" dedi.

Maden ocağŸında yaklaşŸık 2 bin 500 işŸçinin yarın işŸbaşŸı yapabileceğŸini belirten Atçı, daha sonra Soma Kömüleri Aşž'ye ait kapalı olan Atabacası ve Eynez'de de benzer çalışŸmalar yapılarak üretim faaliyetine sokulabileceğŸini sözlerine ekledi.

 
Kaynak: AA