'İnatçı Lezzet'Ten Satsumalı Dondurma!

Seferihisar’ın iki önemli tarımsal zenginliği; Satsuma mandalina ve Keçi sütü, ‘‘Kecheese Seferihisar Dondurması’’ ile yeni bir lezzete dönüştü.

'İnatçı Lezzet'Ten Satsumalı Dondurma!

Keçi sütü ve süt ürünleri ile tüketicinin öncelikli tercihleri arasına giren Türer A.Ş markası Kecheese, Satsuma mandalinalı keçi sütü dondurması üretti. ‘‘Mandalinalı Seferihisar Dondurması’’ adıyla lanse edilen ürün, dondurma severlerden tam not aldı.

LEZZET VE SAĞLIK BİR ARADA!
Seferihisar ve bölgesinde yetişen, büyük oranda yurtdışına ihraç edilen Satsuma cinsi mandalinanın lezzetini keçi sütü dondurmasıyla yepyeni bir lezzete dönüştüğünü belirten Kecheese Satış-Pazarlama Koordinatörü Mehmet Küzün, keçi sütünden ürettikleri ürünlerin tümünü toplumun geniş kesimiyle buluşturma istediklerini söyledi.

Tüketici nazarında, lezzetli ve sağlıklı bir dondurmanın keçi sütünden yapılacağına dair bir algının bulunduğunu belirten Küzün; ‘‘Dondurmada lezzet ve sağlığı arıyorsanız ‘‘Keçi sütü olmazsa olmazlardan’’ biri. Geleneksel mutfağımızda keçi sütünden yapılan dondurma, kıvam ve damakta bıraktığı tat anlamında bambaşka bir lezzete dönüşüyor’’ şeklinde konuştu.

EV YAPIMI DONDURMAYI ÖNEMSİYORUZ!
Ev yapımı dondurmanın farklı tariflerle günden güne daha geniş bir kitle tarafından tercih edildiğini ve bu yüzden kendilerinin de ev yapımı dondurmayı önemsediklerini ifade eden Küzün; ev yapımı dondurmada lezzet sırrının keçi sütü olduğunu belirtti.

1 litrelik ambalajlarda satışa sunulan UHT Keçi sütünün ev yapımı dondurmalar için ideal olduğunu söyleyen Mehmet Küzün; ‘‘Yapılan Ar-Ge çalışmaları ile elde ettiğimiz dondurma çeşitleri ve tariflerini evde dondurma yapanlar için tüketici ile paylaşıyoruz. Keçi sütü bugün Kecheese markası ile Türkiye’nin 81 ilinde. Ancak keçi sütünden yapılmış dondurmayı bulmak tüketici için çok kolay değil. İnek sütüne karşı alerjisi olan, keçi sütünün şifasından faydalanmak isteyen ve mutfaklarında yeni lezzetler tatmak isteyenler için ev yapımı dondurmada UHT Keçi sütünün kullanılmasını öneriyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA