Fedakar Öğretmenler İş Başında

Muş'un Hasköy ilçesine bağlı Azıklı Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmenler, dersliklerin boyasını yaparak okulu eğitim öğretime yetiştirmeye çalışıyor.

Fedakar Öğretmenler İş Başında

2014-2015 eğitim öğretim yılı anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri için bugün başlıyor. Öğretmenler de öğrencilerine daha temiz bir ortamda eğitim öğretim verebilmek için hummalı bir çalışma sergiliyor. Hasköy ilçesine bağlı Azıklı Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan okul müdürü ve öğretmenler, derslikleri kendi imkanlarıyla boyuyor. İdareci ve öğretmenler ellerine aldıkları boya ve fırçalarla duvarları boyayıp, okulun küçük onarım işlerini de kendileri yaparak okula yeni bir görünüm kazandırdılar. İlk olarak dersliklerin duvarlarını temizleyen öğretmenler Muş Köy ve Köy Okullarını Geliştirme Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği (Köy-Gel-Der) tarafından verilen boyalarla derslikleri boyadı.

Yapılan çalışmayla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Azıklı Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Sevindik, 2014-2015 eğitim öğretim yılının pazartesi günü başlayacağını hatırlatarak, "Okulumuzun boyanmamış sınıfları vardı. Biz de Muş Köy ve Köy Okullarını Geliştirme, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği'nin katkıları ve öğretmen arkadaşlarımızın fedakarlıklarıyla tatilimizi okulumuza ayırarak boyama yapıyoruz. Okulumuzu eğitim öğretime yetiştirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu yıl faydalı ve güzel bir eğitim öğretim yılı geçireceğiz" şeklinde konuştu.

Muş Köy Gel Der Başkanı Murat Çaldır ise, dernek olarak bu tür okullara her zaman yardım ettiklerini söyledi.

Okuldan boya talebi geldiğini ifade eden Murat Çaldır, "Biz de dernek üyelerimizle birlikte okulu ziyaret ettik. Okulun hali içler acısıydı. Tüzüğümüz gereği olarak okula boya malzemesi verdik. Öğretmen arkadaşlarımız da derslikleri boyayarak çocuklarımıza daha temiz bir ortam hazırladılar" dedi.

Kaynak: İHA