Arınç'tan önemli açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Arınç'tan önemli açıklamalar
Arınç, Şişli'de hayatını kaybeden 10 işçinin ardından Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun görevlendirileceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Şişli'deki asansör kazasına ilişkin, 'Başbakanımız yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirecektir' dedi.

Arınç, ''Bu acı milletimizin acısıdır. Hepimiz üzgünüz. Şüphesiz bir iş kazası olduğu anlaşılıyor'' diye konuştu.

Arınç, Bakanlar Kurulu'nda, İş Güvenliği Eylem Planı hazırlanması ve kamuoyuna açıklanması yönünde karar alındığını bildirdi.

Şişli'deki asansör kazasında yaşamını yiterenlerin yakınlarına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, sosyal güvenlik anlamında ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin süratle yapılmasına karar verildiğini ifade eden Arınç, bu konuda bir gecikmenin söz konusu olmadığını kaydetti.

Arınç'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

10 kardeşimizin ölümü hepimizi üzüntüye boğdu. Memleketlerine üç beş kuruş kazanarak memleketlerine göndermek isteyen kardeşlerimiz hayatını kaybetti.Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.Şüphesiz bir iş kazası olduğu anlaşılıyor.Sayın Faruk Çelik'in konu hakkında verdiği bilgileri dinledik.Adli ve idari soruşturma devam ediyor. İlgili bakanlıkların çalışmaları devam ediyor. En çok suç kimdedir bunlar hakkındaki incelemeler yapıldıktan sonra davalar açılacaktır.Adli soruşturmaya bir müdahalemiz söz konusu değil. İdari soruşturma hem valilik hem de ilgili kurumlar tarafından belediyeleri de kapsayacak şekilde başlatılmış ve devam etmektedir.Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine ölüm geliri, ölüm aylığı bağlanması acilen yapılacaktır.Sayın Başbakanımız bu hafta içinde bütün bakanlıkları ziyaret etmek suretiyle bakanlıkların çalışmaları hakkında kapsamlı brifingler alacaktır. Ziyaretlere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan başlayacağını söyleyebilirim.Son zamanlarda o kadar garip olaylar yaşamaya başladık ki biliyorsunuz bir damperli kamyon üst geçide çarpmak suretiyle geçit çökertiliyor ve bir kişi hayatını kaybediyor.Bir başka yerde baraj suları altında insanlarımız hayatını kaybediyor.
LPG yüklü tanker havaya uçuyor ve 30 vatandaşımızı hayatını kaybediyor.O kadar yasal düzenleme yapıyoruz yeni tedbirler alıyoruz ama ona rağmen bu kazalar olup hayatlarımızı kaybedebiliyorsak nerede eksikler var onları göreceğiz.En büyük can kayıplarının inşaat sektöründe olduğunu görüyoruz.Son beş yılın ortalaması 351 can kaybıdır. 200'e düştüğü yıllar, 400'e çıktığı yıllar var ama ortalama bu…Sayın Başbakanımız bir karar verdi o da Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu görevlendirecektir.