Yeni Eğitim-öğretim Yılına Doğru

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Hatay Şube Başkanı Fahri Serdar Özal, yaklaşan yeni eğitim ve öğretim yılında tuhafiyecilerin ve kuyumcuların da kırtasiyeciliğe başladığını öne sürdü.


Özal, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılının eğitim camiasına, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını temenni ederek, kırtasiyeci esnafına destek olunması gerektiğini belirtti.

Esnaf ve sanatkarların bir toplumun olmazsa olmazı olduğunu ifade eden Özal, şunları kaydetti:

''Özellikle dışarı hizmet edenlere, marketlere, alışveriş merkezlerine değil kendi esnafımıza, sanatkarımıza ve tüccarımıza destek vermeliyiz. Ekmek bakkaldan-fırından, ayakkabı ayakkabıcıdan, et kasaptan alınması gerektiği gibi kırtasiye de kırtasiyeciden alınmalıdır. Kırtasiyeci esnafımız bir yıldır bu günleri beklemektedir. Ama bakıyoruz ki tuhafiyeciler hatta kuyumcular bile bu günlerde kırtasiyeciliğe soyunuyorlar. Bunun üzerine marketler ve alışveriş merkezlerinin ilgisi de eklenince haksız durumlarla karşılaşıyoruz. Bu düşüncede olanlar açgözlülük yapıyorlar. Herkes kendi işini yapmalı. Kırtasiyeci esnafını mağdur etmemeliler.''

Özal, belediyelerin de bu konuda denetimlerde bulunması gerektiğini anlattı.

Kaynak: AA