Turgutlu ve Saruhanlı'da Kurtuluş Günü Kutlamaları

Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinde düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Turgutlu İlçesi'nde düşman işgalinden kurtuluşun 92. yıldönümü olan 7 Eylül günü, Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Turgutlu Kaymakamı Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Vekili Kıdemli Başçavuş Ayhan Daldaş, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yunus Emre Cengiz, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla devam etti. Törende konuşan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, "Turgutlulular, bu süreçte düşmanın her türlü zalimliği ile karşı karşıya kalmış ve çok sıkıntılı günler geçirmişlerdir" dedi.

iyen Şirin, düşman ordularının Türk ordusunun önünde İzmir'e doğru kaçarken, yenilginin verdiği öfke ve acizlikle Turgutlu'yu yakıp yıkarak kentin büyük bir bölümünü yok ettiğini hatırlattı.

- Saruhanlı

Saruhanlı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü ilçe meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

Törene İlçe Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Serhat Karakuş, Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Cumhuriyet Başsavcısı Kuddusi Sönmez, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ulusu ve vatandaşlar katıldı.

Tören, protokol üyeleri ve mecliste grubu bulunan siyasi parti temsilcilerinin Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı.

Daha sonra Saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu.

Törende konuşan Saruhanlı Belediye Başkanı Yaralı, "92. yıldönümünü kutladığımız bu gururlu günde dünyaya mesajımız, barış, sevgi ve kardeşliktir. Bu şehrin evlatları geçmişte direndi ve bize unutulmaz bir miras bıraktı. Bu mirasın adı Türkiye'dir. Bu miras büyük hayalleri olan insanların mirasıdır. Bu miras toprağa düşmüş, şehitlerin, gazilerin, kahramanların mirasıdır" dedi.

Tören, öğrencilerin günün anlam ve önemini içeren şiirlerin okunması ile sona erdi.

Kaynak: AA