Nikah Şekeri Yerine Çam Fidanı Dağıttılar

Ordu'da dünya evine giren çift, nikah törenlerine gelen davetlilere nikah şekeri yerine çam fidanı dağıttı.


Perşembe ilçesinde bir restoranda yapılan ve Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar tarafından kıyılan nikahla evlenen Gürkan Saka ve Firdevs Elif Şener çiftçi, davetlilere, doğanın korunmasına dikkat çekmek amacıyla yaklaşık 600 adet çam fidanı dağıttı.

Aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan gelin Firdevs Elif Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyaevine girecek bütün çiftlere nikahlarında şeker yerine fidan dağıtmaları tavsiyesinde bulundu.

Fidanların kendilerinden davetlilere kalıcı bir hatıra olacağını anlatan Şener, şöyle konuştu:

"Nikah öncesi şeker yerine başka bir şey dağıtılması için aramızda konuşmalar yapmıştık. Sonuç olarak fidan dağıtmanın daha yararlı olacağı kararını verdik. Gelen misafirlerimize yaklaşık 600 çam fidanı dağıtımı yaptık. Herkes istediği yere çok rahat bir şekilde dikebilir. Hatta diktikten sonra biz onlara gittiğimizde bizim hatıramızı da görebileceğiz. Bu bizi daha çok mutlu edecek. Herkesin de bunu yapmasını tavsiye ediyoruz. En azından şeker dağıtıp bir an evvel tüketileceğine ağaç dağıtıp bir ömür boyu beslenip geri dönüşümü olsun istedik."

Damat Gürkan Saka ise davetlilerin de şeker yerine fidan almaktan dolayı çok memnun kaldıklarını dile getirdi.

Fidan dağıtmanın şeker dağıtmaktan daha güzel bir uygulama olduğunu vurgulayan Saka, "Mavi ladinlerimizi misafirlerimize dağıttık. Şekerden daha iyi olduğunu düşünüyorum, daha kalıcı, ömür boyu hatırlanacak bir şey sonuçta. Hem biz memnun kaldık, hem davetliler" dedi.

Kaynak: AA