Mudanya'da Bağ Bozumu Şenliği

Mudanya Belediyesinin desteğiyle Çağrışan Mahallesi Muhtarlığınca düzenlenen geleneksel "Bağ Bozumu Şenliği", çeşitli etkinlikler ve eğlencelerle gerçekleşti.


Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, şenlikte yaptığı konuşmada, Mudanya ve mahallelerinde yapılacak olan seri etkinlikler konusunda bilgiler verdi.

Mudanya'nın değerleri olan mütarekesini, kara incirini, üzümünü, zeytinini, kısacası ürettiği bütün ürünlerini tanıtmaya çalıştıklarını belirten Türkyılmaz, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi köylümüz yeniden milletin efendisi olacak. Çağrışan Mahallemizde düzenlediğimiz bağ bozumu şenliğini gelecek yıllarda yine düzenleyeceğiz" dedi.

Muhtar Ahmet Gün ise şenlikte emeği geçenlere ve Mudanya Belediyesine teşekkür etti.

Jüri başkanlığını Türkyılmaz'ın yaptığı en güzel yaprak sarma yarışmasında birinci Zehra Yavuz, ikinci Safiye Onay ve üçüncü de Burçin Ege oldu. En kaliteli üzüm yarışmasında ise Cemil Gün birinci, Adem Ede ikinci ve Şeref Ünal ile Veli Durum üçüncü sırada yer aldı.

Gençlik koşusu, Mudanya Belediye Bandosunun gösterisi ve sanatçı Hüseyin Turan'ın verdiği konserle sona eren etkinliğe, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, İlçe İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Nurettin Akdoğan, Mudanya Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Ay ve Metin Bağcı, eski CHP Bursa Milletvekili Yahya Şimşek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA