Mehter Takımlı Düğün İlgi Topladı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki düğüne getirilen mehter takımı ilgi topladı.

Mehter Takımlı Düğün İlgi Topladı

Burhaniye de yaşayan Nedim Orhan ve Nazmiye Orhan çifti farklı bir düğün yapıp hafızalarda yer etmek farklılık düşündü. Mehter takımını Manisa’nın Turgutlu ilçesinden getirten çift, konuklarını davul zurna yerine mehter marşı ile karşıladı. İlçe sokaklarında gezen mehter takımı Cumhuriyet meydanında bir de konser verdi. Mehterin çaldığı marş ve türküler düğüne ayrı bir renk katarken, vatandaşlar da güzel bir konser izleme imkanı buldu. Düğün evinin önünde de konser veren ve bir çok kişinin ilk kez izlediği mehterli düğün ilçede büyük ilgi gördü. Turgutlu Fetih Mehter Takımı Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bayındır, damadın babası, Namık Orhan’a teşekkür plaketi verdi. Mehteri izleyenler büyük coşku yaşadı. Mehterin coşturduğunu bildiren Celil Öztürk, “Burhaniye halkından Nedim arkadaşımızın düğün için getirdiği mehteri izledik. Bizi eski tarihlere götürdü. Getirenlerden ilgili olanlardan Allah razı olsun. Çok güzeldi.Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Karanfil Bilgin de, “Burhaniye meydanında mehter takımını ilgiyle izledik. Gerçekten kulaklarımızın pası silindi. Burhaniye böyle şeyler görmedi. Düğün nedeniyle gelinmiş ama, ne kadar da olsa mehteranın bize vermiş olduğu duygu farklı oluyor. Bu konuda katkı sağlayanlara teşekkür ederim” dedi.

Baba Namık Orhan ise, “Mehteran takımı Türk örf ve adetlerine uygun olduğu için getirdim. Evladıma çok özeniyordum. Herkese nasip olsun isterim. Katılan misafirlerimizin hepsine teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA