İnşaat şirketinden faciaya ilişkin ilk açıklama

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Şişli'de asansörün düşmesi sonucu 10 işçinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili açıklama yaptı.

İnşaat şirketinden faciaya ilişkin ilk açıklama
Torunlar GYO'dan 'Acımız Büyük' başlığıyla yapılan açıklamada, eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam eden inşaattaki kazanın nedenine ilişkin ayrıntıların henüz bilinmediği aktarıldı.

Kazayla ilgili adli soruşturmanın derhal başlatıldığı ve soruşturmanın yakından takip edileceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Kurumumuzca olayın bütün yönleriyle araştırılması için gerekli teknik ekipler görevlendirilmiştir. Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediğimiz işçi kardeşlerimizin ve ailelerinin her türlü hakkı, hukuku tüm alt yüklenicilerde çalışanlar da dahil sorumluluğumuz ve güvencemiz altındadır. İnşaat ve tüm faaliyet durdurulmuştur. Bütün soruşturmalar tamamlandıktan ve güvenlik sistemleri defaatle gözden geçirildikten sonra, tekrar faaliyete geçilecektir.'

Konu hakkında bilgilendirme amaçlı saat 10.30'da basın toplantısı düzenleneceği bilgisi verilen açıklamada, konuyla ilgili iki saat aralıklarla gerekli bilgilendirmenin yapılacağı, gelişmelerin medya, kamuoyu ve işçilerin yakınlarına iletileceği belirtildi.