Erzurum’da 'Otizm Esliklik Değil Farkındalıktır” Semineri

Erzurum’da Palandöken Otizm Derneği tarafından “Otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır” semineri düzenlendi.

Erzurum’da 'Otizm Esliklik Değil Farkındalıktır” Semineri

Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi konferans salonunda düzenlenen “Otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır “ sloganı ile vatandaşlara bilinç kazandırmaya yönelik bir seminer düzenlendi.

Seminere Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Serhat Vançelik, Türkiye Otizm Derneği Başkanı Veysel Şahin, Amerikalı konuk Michael T. Mc. Elherne, Spor Uzmanı Çağdaş Çelik, otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Seminerde konuşma yapan Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, otizmli çocukların hayata hazırlanması gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti.

”Yaratanın farklı yarattığı bu çocukların hayata hazırlanması için çabalar sarf ediyoruz. Ülkemizde sivil toplum istediğimiz oranda aktif olamıyor fakat bu durumu aşmaya çalışacağız.”
Otizmli çocukların erken tanı ve teşhis ile bu hastalığı yenebileceğini ifade eden Türkiye Otizm Federasyonu Başkanı Veysel Şahin ise “Amacımız otizm için sivil toplum olarak bunun çözümünü aramak. Çocuklarımıza güzel bir gelecek sunmak istiyoruz, geleceklerini inşa etmek için ise otizmin görüldüğü çocuklara erken teşhis konursa bu sorun ortadan kalkar.” dedi.

“Otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır” adı altında düzenlenen seminerde ailelere otizm hakkında geniş bilgiler verildi.

Kaynak: İHA