Batı Afrika'daki Ebola Salgını

Kanada Halk Sağlığı Kurumu, Ebola virüsünün yol açtığı salgın hastalığın en yoğun görüldüğü ülke Sierra Leone'ye mobil laboratuvar ve bir ekip gönderdi.

Kanada Halk Sağlığı Kurumu'ndan yapılan açıklamada, Sierra Leone'nin güneyindeki Kailahun'da bulunan Ebola Tedavi Merkezi'nin çalışmalarına destek vermek üzere üç kişilik ekibiyle birlikte bir mobil laboratuvarın dün yola çıktığı duyuruldu.
Sierra Leone'de Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekipleriyle görev yapan üç kişilik doktor ekibinin kaldığı otelin çalışanlarında Ebola virüsüne rastlanması üzerine ekibini geçen ay geri çeken Kanada, mobil laboratuvar ve ekibinin güvenliği için de önlem alındığını açıkladı.

DSÖ'nün Ebola salgını ile mücadele ve tedavi hizmetlerine katkı veren üç kişilik ekip, geçen ay sonunda virüsü kaptıkları şüphesi ile Kanada'ya getirilmiş ve karantinaya alınmışlardı. Doktorlar, yapılan tetkiklerinde virüs saptanmaması üzerine taburcu edilmişti.
Öte yandan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü üyesi 5 Kanadalı doktorun Sierra Leone'deki çalışmalarına devam ettikleri bildirildi.

Herhangi bir tedavisi ve aşısı bulunmayan Ebola için Birleşmiş Milletler seferberlik başlatmış ve bu konudaki çalışmaların finansmanı için uluslararası toplumdan 600 milyon dolar talep etmişti. Gine, Sierra Leone, Liberya ve Nijerya'daki salgında bugüne kadar 2 binden fazla kişi hayatını kaybetti. DSÖ, hastalığın toplam 20 bin kişiye bulaşabileceğini bildirmişti. Hastalığa yakalananlarda ölüm oranının ise yüzde 50 civarında olduğu belirtiliyor.
Kaynak: AA