Anne ve Babalar Hijyen Eğitimi İçin Okullu Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Bahadınlı mahallesinde, pazarda kendi ürünlerini satan vatandaşlar için hijyen eğitimi düzenlendi.

Anne ve Babalar Hijyen Eğitimi İçin Okullu Oldu
Ortaokul binasında düzenlenen eğitime katılan 60 kişinin 40’ını kadınlar oluştururken, yapılan sınavda başarılı olanlara belge verilecek.
İlçeye 7 kilometre uzaklıktaki Bahadınlı Mahallesi’nde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği bir günlük hijyen kursu yoğun ilgi gördü. Kursa, pazarda kendi ürünlerini satan 60 kişi katıldı.

Katılanların çoğunluğu kadınlardan oluşurken, kurs sonunda yapılan sınavda da büyük heyecan yaşandı. Kursiyerlere teşekkür eden Kurs Öğretmeni Kadriye Atak, “Kursa olan ilgi ve alaka çok iyi. Özellikle kadınlar büyük ilgi gösterdi. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü’ne teşekkür eden Muhtar Sebahattin Avcı da, “Köyümüzde hijyen eğitimi düzenlendi.

Katılım da iyi oldu. Halk Eğitimi Merkezi Müdürüne teşekkür ediyorum” dedi.

Kursiyer Hasan Hüseyin Aydoğan, “Hijyen belgesi almaya hak kazandık. Onun için mutluyum” dedi.

Melike Karabıyık ise, “Belge sahibi olduk. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Şengül Aydoğan, “Bilmediklerimizi öğrendik. Çok mutluyum: Teşekkür ederim” dedi.

Fatma Sarıtaş da, “Köyümüze eğitim için geldiler. Pazarda bir şeyler satıyoruz. Onun için belge almamız gerekiyordu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Kursu ziyaret eden Halk Eğitimi Merkezi Müdür Karanfil Bilgin de, kursiyerlere teşekkür etti. Müdür Bilgin, hijyen kurslarının devam edeceğini açıkladı.

Kaynak: İHA