Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri Sona Erdi

Hatay'da bu yıl ilk kez organize edilen Akdeniz Ülkelere Mutfak Günleri etkinliği sona erdi.

Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri Sona Erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve Hatay Valiliğinin koordinasyonu ile tertiplenen organizasyonda 17 Akdeniz ülkesinden ahçı ve gurmeler, eşsiz damak tatlarının tanıtımını ve deneyimlerini paylaşmak için bir araya geldi.
03-06 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 24 ayrı etkinliğin tertiplendiği “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” organizasyonuna 174 gastronomun yanı sıra sektör temsilcileri, yerli yabancı medya mensuplarıyla bölge illerinden yaklaşık 2 bin kişinin izlediği bildirildi

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, 17 ülkenin lezzetlerini Anadolu’nun zengin yemek kültürüyle buluşturmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Lekesiz, organizasyon kapsamında gastronomi dünyasının 77’si yurt dışından, toplam 97 önemli isminin dört gün boyunca yemek sunumları, atölye çalışmaları ve panellerle Akdeniz coğrafyasının bereketini sergilediğini, aralarında Michelin yıldızlı şeflerin de bulunduğu katılımcıların mutfakta sınırları kaldırdığını, ortak değerlerin altının çizildiğini ve dostlukların pekiştirildiği belirtti.

Vali Lekesiz, şunları kaydetti:
“Bu etkinlik UNESCO’nun taşınamaz kültür varlıkları olarak tanımladığı ülke mutfaklarına dünyada bilinirlik ve saygınlık kazandırılması açısından da önemli bir girişimdi. Geleneksel mutfakların yaşatılması, aslında uygun şekilde yeniden yorumlanması bölgeler ve ülkeler için önemli bir ekonomik kaynak. Akdeniz ülkeleri mutfak günleri katılımcı ülkelerin gurme turizmini geliştirme konusunda da bir çabaydı. Ayrıca az bilinen, unutulmaya yüz tutan gıda ürünleri ulusal ve uluslar arası platform da gündeme getirdi. Dört günlük başarılı Hatay buluşmasında bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da geliştirilerek sürdürülmesi kararlığı oluştu."
Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri etkinliklerinde emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA