Tarihi Kiliseyi Turizme Kazandırmak İstiyorlar

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesine bağlı Kaynarca beldesindeki 1107 yıllık kilise restore edilmeyi bekliyor.


Belediye Başkanı Serdar Türker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır atıl durumdaki kilisenin turizme kazandırılması için çalıştıklarını söyledi.

Belediye başkanı seçildikten sonra kilisenin durumunu gördüğünde vicdanının sızladığını belirten Türker, şöyle konuştu:

"Bizans döneminden kalma bir kilise. Kilisenin durumunu gördüğümüzde çok üzüldük. Çok atıl durumdaydı. Etrafını temizlettik. Kiliseyi gün yüzüne çıkardık. Kilisenin çevresinde düzenlemeler yaptık. Kilisenin restorasyonu için Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ile görüşmelerimiz sürüyor. Kiliseyi şu anki durumunda bile başta Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelenler olmak üzere yabancı ve yerli turistler ziyaret ediyor."

Türker, kilisenin restore edilmesi durumunda turizme önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

Kilise için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yazışmalar yaptıklarını, Fener Rum Patrikhanesi'nden patrik yardımcısı ile görüştüklerini dile getiren Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendilerini Kaynarca'ya davet ettik. 15 gün önce Bulgaristan'dan bir heyet gelerek kilisede incelemelerde bulundu. Kilisemizin 1107 yıllık tarihini gün yüzüne çıkartıp turizme kazandırmak istiyoruz. Kaynarcamıza ve Türk turizmine hizmet edeceğine inanıyoruz. Restorasyon yapıldıktan sonra turistlerin ziyaret etmesini, beldemizin ve ülkemizin tanıtımına katkı yapmasını sağlamak istiyoruz. 1107 yıllık kilisenin etrafında çevre düzenlemeleri yaptık. Kültür ve Turizm Bakanlığı da restorasyonunu yaparsa kilise turizme kazandırılır."

Kaynak: AA