'16'ncı Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri' Sona Erdi

Sındırgı ilçesinde, bu yıl 16'ncısı düzenlenen "Uluslararası Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri" tamamlandı.


İlçede 3 Eylül'de başlayan etkinlikler kapsamında yağlı güreş, trap ve cirit müsabakaları, karpuz yeme, halat çekme ve bisiklet yarışları gerçekleştirildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AA muhabirine, etkinlikleri bu yıl 11 bin metrekarelik kapalı pazar yerinde yaptıklarını söyledi.

Fuarı andıran bu alanda, 10'u halıcılıkla ilgili olmak üzere 200 civarında standa yer verdiklerini belirten Yavaş, 7 ülkeden halk oyunu ekiplerinin gösteriler sunduğunu anlattı.

Yavaş, 4 gün süren etkinliklerde ziyaretçi sayısının yaklaşık 3 bin olduğu bilgisini vererek, "3 bin yıllık tarihi olan Yağcıbedir kültürü, sadece Sındırgı'da dokunur. Türkiye'nin değeridir. Diğer halılar gibi desenlerine müdahale edilemez" dedi.

Yağcıbedir halısını daha fazla ön plana çıkarmaya çalıştıklarına işaret eden Yavaş, ilçenin tarihi, kültürel ve doğal yapısını da tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı.

Hem Sındırgı'nın hem de ülkenin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini dile getiren Yavaş, şöyle konuştu:

"Balıkesir'in büyükşehir statüsüne alınmasıyla belediye olarak yükümüz azaldı. Daha çok sosyal kültürel etkinlikler konusunda hizmete devam ediyoruz. Yağlı pehlivan güreşleriyle cirit müsabakalarının yapıldığı Kocakonak Panayır Alanı'nda daha kapsamlı düzenlemeler, sporcular için tesisler yapacağız. Geleneksel Spor Dalları Federasyonundan arkadaşlar, cirit alanımızı beğendi. Bize plaket takdim ettiler. Erzurum ve Sivas'tan sonra uygunluk anlamında üçüncü sıradayız. Türkiye Okçuluk Federasyonu ile de yarışmalar için girişimlerde bulunuyoruz. Geçmişte Kırkpınar'da güreşmiş, dereceler almış güreşçilerimiz var. Bundan dolayı güreşi de önemsiyoruz."

Kaynak: AA