Hatay'da ''akdeniz Ülkleri Mutfak Günleri''

Hatay Valiliği koordinasyonuyla "Hatay İl Yenilik Platformu" Projesi kapsamında düzenlenen "Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri"nin son gününde, etkinliğe katılan yerli ve yabancı konuklar, tarihi Uzun Çarşı ve Hatay Mozaik Müzesi'ni gezdi.


Etkinlikler için Hatay'da bulunan 17 ülkeden 77 şef ve yabancı basın mensubu, Antakya ilçesindeki tarihi Uzun Çarşı'yı gezdi. Çarşı'daki ürünler hakkında rehberlerden bilgi alan konuklar, Antakya Künefesi'nin yapımını izledi. Konuklar daha sonra, iç düzen çalışmaları devam eden Hatay Arkeoloji Müzesi'ni gezdi. Konuklar gezi boyunca bol bol fotoğraf çekip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Antakya'daki bir otelin lokantasında düzenlenen etkinlikte ise, Tunuslu şef Rafik Mohamed Tlatli tarafından Tunus'a ait yemekler tanıtıldı. Etkinlik sonrası, protokol üyeleri tarafından yemekleri hazırlayan Tunuslu Şef Tlatli ve yardımcılarına teşekkür belgesi verildi.

Hatay'ın çeşitli ilçelerinde 4 gündür devam eden etkinlikler, bu akşam yapılacak sonuç bildirgesi töreniyle son bulacak.

Kaynak: AA