Eşme Kilim, Kültür ve Sanat Festivali

Uşak Valisi Seddar Yavuz, gök kuşağının tüm renklerini barındıran Eşme kilimlerindeki her rengin ayrı bir duyguyu ifade ettiğini söyledi.


21. Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nin açılış törenine katılan Yavuz, festival stantlarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Gök kuşağının tüm renklerini barındıran Eşme kilimlerindeki her rengin ayrı bir duyguyu ifade ettiğini belirten Serdar Yavuz, "Her kilim ayrı bir hikayedir. İçimizdeki sıcaklığı, umudu, sevgi ve dostluğu ifade ediyor. İşlediğimiz, sevginin, sabrın ve kültürün ilmek ilmek, rengarenk dokunduğu kilimimizin şöhreti artık Uşak ve Türkiye sınırlarını aşmıştır" dedi.

Eşme kiliminin ekonomik değerini artırmayı amaçladıklarını kaydeden Vali Yavuz, Uluslararası Eşme Kilim Kültür ve Sanat Festivali'nin bu amaca iyi hizmet ettiğini dile getirdi. Yavuz, "Festivalimizin uluslararası boyutunu daha da güçlendirmeliyiz. Buna paralel olarak, üretim, pazarlama ve satış konusunda da iyi bir ağın kurulması yerinde olacaktır. Bu tür etkinlikler Eşme'nin tanıtımı için büyük önem taşıyor" diye konuştu.

Festival açılış törenine, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından kortej yürüyüşüyle sona erdi.

Kaynak: AA