Burdur Gölü’nde Arpanatolıa Rüzgarı

Burdurlu sipsi ve cura sanatçısı Ferhat Erdem ile arp sanatçısı Çağatay Aksoy’dan oluşan Arpanatolia, Burdur Gölü’nün kurumasına dikkat çekmek amacıyla göl suyu üzerine kurulan bir platformda muhteşem bir konser verdi.

Burdur Gölü’nde Arpanatolıa Rüzgarı

Burdur Gölü’ne yas tutan iki ünlü sanatçı, Teke yöresi türkülerini sipsi, cura ve arp eşliğinde icra etti. Burdurlu sipsi ve cura sanatçısı Ferhat Erdem, konser öncesi yaptığı konuşmada Burdur Gölü’nün kurtarılması için yapılacak tüm etkinliklere destek vereceklerini dile getirdi. Erdem daha sonra sipsi, cura ve arp sazları hakkında bilgi verdi. Sipsi ve cura sanatçısı Ferhat Erdem ile arp sanatçısı Çağatay Aksoy, konserde Burdur’a özgü türküleri çalarken, balerin Deniz Kılıç ise Burdur Gölü üzerinde dans etti.
Burdur Gölü’nün kurumasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen konsere Burdur Belediye Başkan Vekili Ersin Taşlıoğlu, Burdur Bisiklet Topluluğu, Türk Chopper Motosiklet Kulübü ve vatandaşlar da destek verdi.
Burdur Gölü’nün kurtarılması için motorlarıyla birlikte Arpanatolia konserine geldiklerini söyleyen Türk Chopper Motosiklet Kulübü Burdur Teşkilatı Başkanı Melih Ercan, "Burdur Gölü’nün kurumasını istemiyoruz. Gölümüzü seviyoruz, kurtarılmasında pay sahibi olmak istiyoruz" derken,
Burdur Bisiklet Topluluğu Başkanı Hüseyin Şenol ise, "Gölün kurumasını istemiyoruz. Ekolojik dengesinin bozulmasını istemiyoruz. Onun için yıl boyu ve bundan sonraki bisiklet turlarımızda Burdur Gölü etkinliklerine katılacağız" diye konuştu.

Gölün kurumasına dikkat çekmek için gereken tüm etkinliklerin yapılacağını dile getiren Burdur Gölü’ne Hayat Verelim Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Faki de şunları söyledi:
"Dernek olarak bir farkındalık oluşturmak adına birtakım faaliyetlere başladık. Bu konuda kamu, kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütlerinin de desteğini alarak, etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinlikler kapsamında Burdurlu sipsi ve cura sanatçısı Ferhat Erdem ile arp sanatçısı Çağatay Aksoy bizlere konser veriyorlar. Halkımızın ilgisi ve desteği gayet güzel. Teşekkür ediyoruz. Dernek Başkanımızı Şafak Türkel ve diğer Yönetim Kurulu arkadaşlarımız olağanüstü bir gayret gösteriyorlar. Burdur Gölü’nde yapılabilecek etkinliklerle hem ülke çapında hem de uluslararası çapta hem de yerel çapta farkındalık oluşturarak gölümüzü bir an önce kurtarmak istiyoruz.Yaptığımız çalışmalarımız inşallah olumlu sonuç verecektir."
Burdur Gölü’ne Hayat Verelim Derneği Genel Sekreteri Gazeteci Hasan Türkel de, "Ben etkinlikteki katılıma dikkat çekmek istiyorum. Çok kitlesel bir organizasyon değil zaten, bire bir vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık, bu şekilde katılımı sağladık. Katılım için halkımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Dernek üyesi Barış Yusuf Aydın ise, "1983-1993 yılları arasında çocukluğumun en güzel anıları Burdur Gölü’nde geçti. Aynı şekilde çocuklarımın da güzel anıları olsun istiyorum. Bütün Burdurluları ve tüm Türkiye’yi Burdur Gölü’nün kurumasına engel olmak için desteğe bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA