TEOG sonuçları açıklandı

TEOG kapsamında merkezi sınavlara katılarak tercih yapan öğrenciler için ikinci nakil başvurularının ardından yerleştirme sonuçları açıklandı.

TEOG sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığı tarıfından e-Okul üzerinden açıklanan sonuçlara göre, Galatasaray, İstanbul, Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu Lisesi gibi yüksek puanlı okullarda hala boş kontenjan var. Üçüncü nakil başvuruları 8-11 Eylül arasında alınacak.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, ikinci nakil dönemi 1-5 Eylül tarihleri arasında yapıldı. 5 Eylül akşamı açıklanan ikinci nakil sonuçlarına göre de yüksek puanlı okullarda hala boş kontenjan var. Buna göre Galatasaray, İstanbul, Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu Lisesi gibi okullara yerleşmek hala mümkün. Öte yandan Amerikan Robert, Notre Dame De Sion, İtalyan Lisesi gibi yabancı özel okullarda da boş kontenjan var.

Üçüncü nakil başvuruları 8-11 Eylül tarihleri arasında alınacak. Yerleştirme sonuçları 13 Eylül Cuma günü açıklanacak. Yerleştiği okuldan memnun olmayan öğrenciler önümüzdeki hafta da girmek istedikleri okulların boş kontenjanlarını takip ederek, taban puanının yakın olduğu okulu seçip şansını deneyebilir. Nakil başvurularında tek okul tercih edilebiliyor. Herhangi bir devlet okuluna ya da özel okula kayıt yaptırmış olan öğrencilerin de nakil şansı devam ediyor. Nakiller 26 Eylül'e kadar haftalık periyotlarla devam edecek. Öğrencilerin 15 Eylül'de eğitim öğretim yılı açıldıktan sonra da okul değiştirme imkanı bulunuyor. Devlet liselerinden bazılarının boş kontenjanları ise şöyle:
Galatasaray Lisesi: 6
İstanbul Lisesi:12
Kabataş Erkek Lisesi (Almanca):17
Kabataş Erkek Lisesi (İngilizce): 37
Cağaloğlu Anadolu Lisesi: 22
Kartal Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi: 62
Burak Bora Anadolu Lisesi (İngilizce): 73
Burak Bora Anadolu Lisesi (Fransızca): 18
Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi: 62
Kadıköy Anadolu Lisesi: 31
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi: 30
İstanbul Atatürk Fen Lisesi: 23
Atatürk Anadolu Lisesi: 78
Arnavutköy Korkmaz Yiğit Lisesi: 24
Pertevniyal Anadolu Lisesi: 28
Şehremini Anadolu Lisesi:34
Vefa Lisesi:19