Mansur Yavaş ses verdi

CHP Genel Başkan Adayı Muharrem İnce'nin "Cumhuriyeti kuran bir parti başkentinde kendi kadrolarından bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun' eleştirisine Mansur Yavaş'tan cevap geldi.

Mansur Yavaş ses verdi
30 Mart 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş son olarak Anayasa Mahkemesi'ne seçimin iptal edilmesi için dava açmış 'ret' kararı alınca da kayıplara karışmıştı.

Muharrem İnce'nin CHP Olağanüstü kongresinde 'Cumhuriyeti kuran bir parti başkentinde kendi kadrolarından bir aday bulamıyorsa yazıklar olsun. 'Ben şimdi CHP'nin parti meclisine girersem Beni CHP'li zannederler' diyen birisini başkente aday yapıyorsak ve içimizde bu partinin evlatlarından böyle bir yiğit yoksa hepimize yazıklar olsun' sözlerine tepki veren Yavaş, günler sonra da ortaya çıkmış oldu.

Yavaş, İnce'ye cevap olarak tweetter'den şu mesajları paylaştı;

Sağ görüşlü birkaç kişinin CHP'den aday olması ne partiyi sağa kaydırır, ne de sağdan oy getirir.

Bunu siyasetten anlayan herkes bilir ancak partiler bazen seçimlerden önce bazen seçimlerden sonra parti ya da kişilerle işbirliği ya da güç birliği yapabilirler.

Amaç sonuç almaktır. Kapris ya da inat sonuçta elde etmek istediğiniz hedefi istemediğiniz birine hediye etmekten başka sonuç doğurmaz.

Dolayısıyla Ankara'da yapılan 'kendi değerlerini korumak' kaydıyla yapılan iş ve güç birliğidir.