Guinness Rekorlar Kitabı'na Aday Tavla

Hatay'da özel bir firma, sipariş üzerine yaptığı ve dünyanın en büyüğü olarak ifade edilen tavlayla Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmak istiyor.


Firmanın Araştırma Geliştirme Müdürü Kaya Tanyel, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışından bir müşterinin siparişi üzerine yaklaşık bir ay süren çalışma sonucu ağırlığı 500 kilogramdan fazla tavla yaptıklarını kaydetti.

Tavlanın kasasının sedef işlemeli ve iç kısmının ahşap mozaik motiflerle süslü olduğunu ifade eden Tanyel, şunları belirtti:

"Yurt dışından bir müşterinin siparişi üzerine açık hali 4,5 metreye 4,5 metre olan tavlayı yaklaşık 1 aylık sürede tamamladık. Tamamı Hatay'daki tesisimizde yapılan tavla sedef işlemeli ve ahşap mozaik motiflerle süslü. Toplam ağırlığı 500 kilogramdan fazla olan tavlada kayın, ceviz, limon, gül, okaliptüs, abanoz, kayın kökü gibi ağaçların yan sıra sedef ve bakır tel kullanıldı."

Tanyel, talep halinde daha büyük tavla da yapabileceklerini, sıra dışı siparişlere her zaman açık olduklarını belirtti.

Türkiye'den benzer bir siparişin kendilerini daha da memnun edeceğini vurgulayan Tanyel, üretimleriyle Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmayı düşündüklerini kaydetti.

Kaynak: AA