5. Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali

Hüyük ilçesinin Çavuş Mahallesi'nde düzenlenen festivalin ikinci gününde, sanatçı Erol Büyükburç ile 17 dilde şarkı seslendiren Kırımlı sanatçı Sevil Memetova sahne aldı.


Çavuş Mahallesi'nde kurulan ve sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen Anadolu'ya Şükran Buluşmaları Festivali'nin ikinci gününde, tiyatro ve sinemanın usta ismi Çolpan İlhan anıldı.

Çolpan İlhan'ın ölümünden önce Çavuş Huzurevleri Derneği'ne bağışladığı kıyafetleri ve kostümler, mankenler ve sanatçıların birlikte sunduğu defile ile sergilendi.

Çolpan İlhan'ın 120 abiye kıyafet ve kostümünü giyen manken Derya Yağız ve Esra Engin'in, aralarında ressam, heykeltıraşların da bulunduğu sanatçılarla sundukları defile, meydanda renkli görüntüler oluşturdu.

Kıyafetlerin muhtarlık önünde huzurevi yararına satışa çıkarılacağı belirtildi.

Defilenin ardından sanatçı Erol Büyükburç ve 17 dilde şarkı seslendiren Kırımlı sanatçı Sevil Memetova ile Grup Biz sahne aldı. Ayna Grubu'ndan Erhan Güleryüz, sahneye çıkarak, Memetova'ya seslendirdiği parçalardan dolayı teşekkür etti.

Sonsuz Şükran Köyü Derneği Başkanı Mehmet Taşdiken, Şükran Köyü'nün artık Türkiye'de sanatçıların buluşma merkezi haline dönüştüğünü belirtti.

Bugüne kadar burada 800'e yakın sanatçıyı ağırladıklarını ifade eden Taşdiken, şunları kaydetti:

"Yöre insanına verdiği destek ve katkılardan ötürü teşekkür ediyoruz. Bu sadece bir Çavuş, Hüyük, Konya, Beyşehir, Şarkikaraağaç ve Yalvaç değil, bu bölgenin bir projesi olmaktan çıktı artık sembol olarak bir Anadolu projesi haline dönüştü. Anadolu kültürünü, sevgisini, iyi niyetini, temizliğini ifade eden sembol bir mekan ve sembol bir proje haline geldi. Bu yıl 5'incisini düzenlediğimiz Anadolu'ya Şükran Buluşmaları'nı önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası yapıyoruz. Bu gördüğünüz Türkiye'nin popüler sanatçılarının yanında önümüzdeki yıldan itibaren Avrupa'nın da popüler sanatçılarını getireceğiz. Onları da aynı şekilde ücretsiz olarak buraya getireceğiz."

Kaynak: AA