Ödemiş'te Stratejik Plan Harekatı Sürüyor

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde kentin geleceğinin ve yatırımlarının şekillenmesi amacıyla çalışmaları sürdürülen 2015-2019 Stratejik Plan için Belediye meclis üyeleri, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarların katılımıyla toplantı düzenlendi.


Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Jülide Kesken başkanlığında yapılan toplantılarda katılımcılara bilgilendirme yapılarak ilçemizin durumu hakkında genel bir değerlendirmenin yer aldığı soruların bulunduğu formlar dağıtıldı.

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem yaptığı konuşmada; “Birlikte yönetmek için buradayız. Bizler 4 yıllık stratejik planımızı hazırlarken, kenti birlikte yönettiğimiz daire müdürlerimizin, muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın ve tabandan gelen sese kulak vererek profesyonel kişilerin deneyimlerinden faydalanarak hazırlamak istedik. İlçemizde yaşayanlar olarak sıkıntıları bilen sizlersiniz. Hazırlanan projelerin sadece dört yıllık olarak değil, gelecek yıllara da hitap etmesini göz önünde bulundurulmalıyız. Yapılan projelerin kullanılabilir ve toplumdaki her bireye hitap etmesi önceliğimizdir. Ekonominin bir numaralı kuralında olduğu gibi taleplerin sonsuz, kaynakların kıt olduğunu göz önünde bulundurarak, bu kentin insanlarının parasını sokağa atmadan önceliklerimizi belirleyerek projeler hazırlamalı ve uygulamalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar, hizmet ve yatırımlar hakkındaki düşüncelerini ve önerilerini paylaştı.
Kaynak: İHA