Müsiad Gerede Derisini Markaja Aldı

Bolu’da örgütlenme çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bolu Şubesi, kent ekonomisinin gelecek planlamaları doğrultusunda gerçekleştirdiği çalışmaları tüm hızıyla sürdürüyor.


Eyüp Uzun başkanlığındaki MÜSİAD Bolu Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, istihdam yaratacak projelerini açıkladıkları Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in ardından bu kez de Geredeli deri üreticisi işadamlarıyla bir araya geldi. İlçede gerçekleştirilen ve gün boyu süren ziyaretlerde, Gerede Belediyesi ile Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden MÜSİAD yönetim kadrosu, deri işletmelerinde incelemelerde bulunarak, şirket yöneticilerinden sektör hakkında bilgiler aldı.

Gerede’nin deri üretiminde Türkiye pazarını elinde bulunduran büyüklükte olduğuna dikkat çeken MÜSİAD yönetimi, pazarlama ve deri ürün işletiminin ise başka kentlerde olmasının ise bir kayıp olduğunu savundu. Gerede’nin deri üretimindeki başarısını, deri ürünleri üretim konusunda da sergilemesi gerektiğini ifade eden MÜSİAD yönetimi, Gerede’deki deri üretiminin dünyadaki ilk 10 markası arasına girebilecek potansiyelde olduğunu, bu uğurda çalışma yapılması gerektiğini savundu.

MÜSİAD Başkanı Eyüp Uzun, Geredeli deri firmalarının MÜSİAD Bolu Şubesi çatısı altında birleşeceklerini, birlikte geliştirmeyi planladıkları çalışmalarla deri sektöründe markalaşma çalışmalarına ağırlık vermeyi planladıklarını söyledi.

Kaynak: İHA