Muğla'da Orman Şehitleri Anıldı

Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde 2004 yılında çıkan orman yangınına müdahale eden helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden iki Türk ve üç Ukraynalı için tören düzenlendi.


Düşen helikopterde hayatını kaybeden 3 Ukrayna uyruklu ve 2 Türk görevli anısına yaptırılan anıtın önünde düzenlenen törene, kazada hayatını kaybeden yabancı pilotların aileleri de katıldı.

Kazada hayatını kaybeden Ukraynalı Pilot Mykola Koshelnyk'nin eşi, oğlu ve gelini beraberinde çocuklarıyla orman şehitleri anısına yapılan anıtın önünde dua ederek gözyaşı döktü.

Yine kazada hayatını kaybeden Orman Muhafaza Memuru Hasan İnci'nin eşi, kızı ve yakınları da dua ederek anıta çiçek bıraktılar.

Törende konuşan Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, 10 yıl önce meydana gelen kazada hayatını kaybeden orman şehitlerini anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Helikopter kazasında hayatını kaybeden orman şehitleri için yapılan anıt ve şehitlik alanında 10 yıl geçmesine rağmen kazanın izlerinin hala göze çarptığını belirten Kazakoğlu, "Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun, geriye kalanlara Allah sabır versin. Türk vatandaşlarımızın yanında Ukraynalı pilotlarımız da bizlerin ormanları ve geleceği için mücadele verdi. Bu yüzden onlara minnet ve şükran duyuyoruz" dedi.

-Olay

Milas ilçesinde orman yangınlarıyla mücadele için konuşlanan yangın söndürme helikopteri, 3 Eylül 2004'te orman yangınına müdahale sırasında düşmüş, kazada emekli Pilot Binbaşı Mustafa Sabri Gür, Orman Muhafaza Memuru Hasan İnce, Ukrayna uyruklu pilotlar Volodmyr Korobov, Mykola Koshelnyk ve uçuş mühendisi Mykola Choryy hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA